Čapuni: Građanska odgovornost nas zadužuje da ostanemo doma, imaćemo prilike za slavlja

Čestitke povodom Dana Opštine uputio je i Nrekić koji je pozvao građane da slijede smjernice NKT i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje
1517 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sjednice kolegijuma SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Detalj sa sjednice kolegijuma SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.04.2020. 15:54h

Sjednicom kolegijuma Skupštine, kojoj je prisustvovao predsjednik Opštine Ljoro Nrekić sa saradnicima, Ulcinj je danas skromno i tiho obilježio Dan Opštine, prvu subotu aprila.

Na dnevnom redu sjednice, bile je samo jedna tačka dnevnog reda- proslava Dana Opštine i održavanja duha praznika živim.

Predsjednik SO Ilir Čapuni kazao je da bi u normalnim okolnostima Skupština svečano zasijedala i u prisustvu prijatelja i gostiju iz čitavog svijeta, rezimirala prethodnu godinu, proglasila najzahvalnije i istaknute građane...

„Ali danas su okolnosti drugačije. Građanska odgovornost nas zadužuje da ostanemo doma. Imaćemo prilike za slavlja ali prije toga moramo izaći pobjednici i jači u borbi sa ovom bolešću“, kazao je Čapuni navodeći "da simbolika dana donosi nadu- završava se jedna žetva, počinje sjetva, počinje nova sezona i nove žetve".

On se zahvalio ljekarima, medicinskim tehničarima i svim zdravstvenim radnicima, koji su, kako je jstakao, na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije koronavirusa.

„Zahvalnost i volonterima koji su pomagali starije i nemoćne, a posebno onima koji su šili i dijelili hiljade maski“, rekao je Čapuni.

Zahvalio se i privrednicima grada, NVO sektoru, novinarima i medijima, radnicima Komunalne policije, Uprave policije, radnicima Komunalnog preduzeća i prosvjetnim radnicima.

On je naglasio da kompliment zaslužuju i predsjednik Opštine i izvršna vlast za predanost ali i odbornici na doniranju odborničkog dodatka Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

„Gest koji zaslužuje aplauz je i izrada 50 zaštitnih maski za medicinske radnike koje je uradio naš odbornik Ardijan Mavrić a koji je najavio i izradu prototipa respiratora za bolnice“, kazao je Čapuni.

Čestitke povodom Dana Opštine uputio je i Nrekić koji je pozvao građane da slijede smjernice NKT i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Dan Opštine čelnicima grada i mještanima, uputili su i predsjednici države, Skupštine i Vlade, Milo Đukanović, Ivan Brajović i Duško Marković, Direktor Uprave za pomorsku sigurnost Safet Kočan, predsjednik URA Dritan Abazović, poslanik Ljuiđ Škrelja, predsjednici zbratimljenih opstina...

Bonus video: