PzP: Brajović i Gvozdenović spriječili učešće Medojevića na PS NATO

Medojević je kazao da nema nikakvu dilemu da se radi o politički motivisanoj opstrukciji
9049 pregleda 11 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2019. 17:38h

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović i potpredsjednik parlamenta, Branimir Gvozdenović, spriječili su učešće poslanika Demokratskog fronta i predsjednika Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića na Parlamentarnoj Skupštini NATO koja se održava u Vašingtonu od 9. do 12. decembra, saopšteno je iz PzP.

"Iako je Medojević punopravni član Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj Skupštini NATO i uredno je obavijestio rukovodstvo Skupštine da će prisustvovati ovoj sesiji koja se bavi bezbjednosnim prijetanjama, hibridnim ratom, terorizmom, uticaja Rusije i Kine u Evropi, obaviješten je od Generalnog Sekretara PA Davida Hobsa da ga uprava Skupštine Crne Gore nije formalno prijavila", navode iz PzP.

Medojević je kazao da nema nikakvu dilemu da se radi o politički motivisanoj opstrukciji od strane Gvozdenovića i Brajovića, jer su, smatra on, ocijenili da bi njegovi nastupi i bilateralni sastanci sa važnim ljudima iz sektora odbrane i bezbjednosti iz najjačih zemalja Zapada, nanijeli "ozbiljnu političku štetu korumpiranom crnogorskom režimu."

"Zato su odlučili da po svaku cijenu, pa i po cijenu međunarodne blamaže, spriječe moje učešće. Ja sam o ovakvom nečuvenom i skandaloznom odnosu uprave Skupštine obavijestio Predsednicu PA NATO gđu Moon i Generalnog sekretara PA NATO Davida Hobsa, koji mi je i zvanično potvrdio da Skupština Crne Gore, jednostavno, nije poslala običan dopis da ću ja kao član delegacije Skupštine Crne Gore prisustvovati ovom važnom skupu. Ja sam siguran da su i oni svjesni da istina o vezama crnogorskog režima sa transnacionalnim kartelima za šverc kokaina, oružja, ljudi, cigareta i pranju prljavog novca polako, ali sigurno postaje glavni znak prepoznavanja ove vlasti u međunarodnoj zajednici i da će sve češće, na ovakve i slične skupove biti pozivani i predstavnici DF. Ja sam posebno pripremio prezentaciju o stvarnim vezama ruske mafije, bezbjednosnih struktura, tajkuna sa vrhom crnogorskog režima, i audio snimke razgovora glavnog ruskog čovjeka u Crnoj Gori Milana Roćena iz 2006. koji sve to potvrđuju. Naravno da ću sve to poslati na odgovarajuće adrese, a sve ću detaljno prezentirati na sledećem sastanku PA NATO”, istakao je Medojević.

Iz PzP su dostavili i odgovor koji je Medojević dobio od generalnog sekretara PA NATO, Dejvida Hobsa.

Odgovor Medojeviću
Odgovor Medojeviću(Foto: PzP)

"Povodom Vašeg upita oko Parlamentarnog transatlantskog foruma, stupili smo u kontakt s Vašom skupštinskom administracijom, koja nam je potvrdila da nijedan član crnogorske delegacije neće biti prijavljen za učešće na sastanku.

Odgovor Medojeviću
Odgovor Medojeviću(Foto: PzP)

Ne možemo se miješati u unutrašnja pitanja neke nacionalne delegacije i – kao i u svakoj organizaciji – moramo poštovati zvanične linije komunikacije i „lanac komande“. Jer, nacionalne delegacije su te koje upravljaju našom Skupštinom, a ne obratno. Mogu, naravno, da razumijem Vaše nezadovoljstvo, ali se bojim da je ovo unutrašnje pitanje za Vašu skupštinu. Žao mi je što nisam u mogućnosti da Vam dam povoljniji odgovor", stoji u odgovoru Hobsa koji je dostavio PzP.

Bonus video: