Radunović: Skandalozna izjava Kuo, zvaničnici da reaguju

Radunović je pozvao zvaničnike Crne Gore "skupe hrabrost i pokušaju da odbrane makar i trunku suverenosti Crne Gore, u koju se toliko zaklinju"
7005 pregleda 38 komentar(a)
Radunović, Foto: Boris Pejović
Radunović, Foto: Boris Pejović

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, da su portali IN4S i Borba povezani sa direktivama iz Kremlja, ne bi bila tolerisana ni u jednoj suštinski suverenoj zemlji, ocijenio je poslanik DF-a i predsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović.

"Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokušaj inostranog uređivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim građanima koji uređuju i pišu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih čitaju, potvrdiće se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale afričke kolonije početkom dvadesetog vijeka", saopštio je Radunović.

"Gospođa Džudi Kou ili nema dovoljno iskustva ili ne osjeća čak ni potrebu da odglumi da poštuje zemlju u kojoj službuje, pa crnogorske medije i građane koji ih čitaju, praktično proglašava neprijateljima i izdajnicima, samo zato što joj se čini da se ne slažu sa američkom spoljnom politikom. Posebno je licemjerno što takva izjava dolazi od diplomate države koja je apsolutni svjetski lider u medijskom ratovanju i čije su "fake news" više puta poslužile kao povod za ratove sa milionskim žrtvama, što danas više niko i ne krije", dodao je poslanik DF-a.

Radunović je pozvao zvaničnike Crne Gore "skupe hrabrost i pokušaju da odbrane makar i trunku suverenosti Crne Gore, u koju se toliko zaklinju".

"Zamislite samo da je neka druga država otvoreno instalisala špijunsko-subverzivni štab za aktivnosti na društvenim mrežama i portalima, kao što je Digitalni forenzički centar?", zaključuje se.

Bonus video: