Rukovodstvo BS sa Tuskom: Neophodan razgovor sa svim vjerskim zajednicama

Predstavnici BS su, kako navode iz te partije, ukazali na važnost evropskog puta Crne Gore i jačanja međusobnog povjerenja kroz dijalog o svim značajnim pitanjima
5865 pregleda 4 komentar(a)
Delegacija Bošnjačke stranke sa Tuskom, Foto: Bošnjačka stranka
Delegacija Bošnjačke stranke sa Tuskom, Foto: Bošnjačka stranka

U Crnoj Gori je neophodno početi razgovore državnih institucija sa svim vjerskim zajednicama radi smanjivanja tenzija i očuvanja stabilnosti društva, saopšteno je nakon razgovora u Briselu rukovodstva Bošnjačke stranke (BS) sa predsjednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom.

Kako se navodi, analizirana su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, sa posebnom pažnjom na događaje koji su uslijedili nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Predstavnici BS su ukazali na važnost evropskog puta Crne Gore i jačanja međusobnog povjerenja kroz dijalog o svim značajnim pitanjima.

“Ocijenjeno je da je neophodno pokrenuti razgovore državnih institucija sa svim vjerskim zajednicama, u cilju smanjivanja tenzija i očuvanja stabilnosti društva", kaže se u saopštenju.

Potrebno je, kako se navodi, da svi subjekti iskažu spremnost na dijalog u institucijama Crne Gore, bez uticaja i miješanja "sa strane".

"Vrlo je važno očuvati dostignute demokratske vrijednosti i građanski koncept države utemeljen na prozapadnim vrijednostima”, navodi se u saopštenju.

U delegaciji BS su bili potpredsjednik Kemal Purišić, politički direktor Suljo Mustafić i član Izvršnog odbora za međunarodnu saradnju Sead Šahman.

Bonus video: