Skupština razmatra rad putem video-konferencijskog sistema

"Članovi Kolegijuma ukazali su na potrebu da nadležne državne institucije u prevazilaženju očekivanih posljedica epidemije, već sada treba da preduzmu aktivnosti kako bi se ublažile društvene i ekonomske posljedice epidemije korona virusom i Crna Gora pripremila za dalji razvoj događaja", kaže se u saopštenju
1085 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2020. 19:17h

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, kojim je predsjedavao Ivan Brajović, razmatrao je danas trenutnu situaciju u državi nakon novog seta mjera, kao i produžetka postojećih od strane nadležnih državnih organa, saopšteno je iz Skupštine.

"Posljednji podaci Instituta za javno zdravlje o broju inficiranih korona virusom su upozoravajući i pokazuju tend rasta, te je konstatovana neophodnost dosljednog poštovanja preporuka, uz važnost doprinosa svih segmenata društva", kaže se u saopštenju..

Kako dodaju, članovi Kolegijuma predsjednika "zaključili su da rad Skupštine Crne Gore i radnih tijela u kriznoj situaciji pojave korona virusa mora biti organizovan na način da omogućava obavljanje zakonodavne, kontrolne i nadzorne funkcije, uz poštovanje propisanih mjera zdravstvene zaštite. S tim u vezi, šefovi poslaničkih klubova razmatrali su mogućnost procesa odvijanja sjednica radnih tijela i plenuma putem video-konferencijskog sistema".

"Članovi Kolegijuma ukazali su na potrebu da nadležne državne institucije u prevazilaženju očekivanih posljedica epidemije, već sada treba da preduzmu aktivnosti kako bi se ublažile društvene i ekonomske posljedice epidemije korona virusom i Crna Gora pripremila za dalji razvoj događaja. Dogovoreno je da se prva sljedeća sjednica Kolegijuma predsjednika organizuje uz prisustvo resornog ministra, predstavnika Privredne komore, Investiciono-razvojnog fonda, Centralne banke Crne Gore i Unije poslodavaca", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: