Skupštini iz državnog budžeta skoro 9,6 miliona eura

Na bruto zarade i doprinose za poslanike biće izdvojeno 3,26 miliona eura
1197 pregleda 1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Skupština Crne Gore naredne godine iz državne kase dobiće skoro 9,6 miliona eura, što je za preko pola miliona eura više u odnosu na ovu godinu.

Budžet za narednu godinu projektovan je na 2,58 milijardi eura, a za Skupštinu je predviđeno 9.581.510.

Za Program unapređenja zakonodavne strukture, naredne godine, biće izdvojeno 4,5 miliona, dok će za skupštinsku administraciju biti opredijeljeno 4,94 miliona eura.

Na bruto zarade i doprinose za poslanike biće izdvojeno 3,26 miliona eura, što je više u odnosu na ovu godinu u kojoj je bilo opredijeljeno 3,06 miliona.

Novim budžetom predviđeno je da poslanicima u narednoj godini bude isplaćeno 1,9 miliona eura za neto zarade.

Za službena putovanja poslanika za sljedeću godinu opredijeljeno je 450 hiljada eura, isto koliko je namijenjeno i ove godine.

Za konsultantske usluge, projekte i studije predviđeno je izdvajanje od 420 hiljada eura, za naknade za stanovanje i odvojeni život 20 hiljada, a za gorivo 38 hiljada eura.

Za funkcionisanje skupštinske administracije biće izdvojeno 4.940.324 eura, od čega će na bruto plate i doprinose službenika otići 3,1 milion, a na službena putovanja 60 hiljada eura.

Od skupštinskog budžeta, 100 hiljada eura biće izdvojeno za objavljivanje nedjeljnika na albanskom jeziku Koha Javore, a za rad Cetinjskog parlamentarnog foruma 34,5 hiljada eura.

Bonus video: