Šljivančanin: DPS funkcioneri nastavljaju sa bahaćenjem na račun građana

"Umjesto da se sredstva usmjere ka ugroženim kategorijama i pomogne građanima, predsjednik SO Vidoje Tomčić obezbijeđuje sebi dodatnu udobnost i pored službenog vozila koje ima, izdvaja 18.000 eura građana Žabljaka za kupovinu još jednog", kazao je Šljivančanin
5223 pregleda 3 komentar(a)
Šljivančanin, Foto: Demokrate
Šljivančanin, Foto: Demokrate

Predsjednik OO Demokrata Žabljak, Darko Šljivančanin kazao je da u trenucima kada opštinu Žabljak, kao o cijelu Crnu Goru, potresa kriza izazvana novim koronavirusom, "DPS funkcioneri nastavljaju sa bahaćenjem na račun građana."

"Umjesto da se sredstva usmjere ka ugroženim kategorijama i pomogne građanima, predsjednik SO Vidoje Tomčić obezbijeđuje sebi dodatnu udobnost i pored službenog vozila koje ima, izdvaja 18.000 eura građana Žabljaka za kupovinu još jednog", kazao je Šljivančanin.

Navodno novi automobil koji je kupio Tomčić
Navodno novi automobil koji je kupio Tomčić(Foto: Demokrate)

Šljivančanin kaže da će Opština Žabljak, kao opština koja najveći dio prihoda ubira od turizma, zbog neizvjesnosti turističke sezone, i neminovnog nepostojanja predsezone, biti izrazito pogođena sa ekonomskog aspekta.

"Ove posledice biće naročito izražene u sferi javnih finansija, upravo zbog ekonoskih slabosti Opštine uzrokovanih nedomaćinskim gazdovanjem DPS-a. Demokrate osuđuju sraman i sebičan potez predsjednika SO, izdanka partija koja nam je poručivala da, umjesto što smo odnosili hranu građanima i udaljenim područjima, idemo da pomažemo Vojsci da namješta krevete. Ipak, građana Žabljaka radi: Demokrate su građanima pomagale iz ličnih sredstava, jer nam tako nalažu moralna načela po kojima živimo, dok je predsjednik SO, umjesto da pomogne građanima, a prije svega ugroženim kategorijama, njihovim novcem kupio sebi automobil vrijedan 18.000 eura. Jasno je da je po iskrivljenoj DPS logici važnija udobnost funkcionera nego zaštita zdravlja građana, ili pomoć istim tim građanima. Naime, umjeto ovog automobila, Opština je mogla pribaviti respirator (ne kod firme Glosarij) i kontigent medicinske opreme dovoljan za čitav Žabljak, ili je mogao obezbijediti oko 500 paketa za pomoć ugroženima. Iz ovoga proizilazi da je predsjedniku SO preči lični ugođaj, nego ulaganje u zdravstvenu zaštitu ili pomoć ugroženim građanima Žabljaka, što nas iz Demokratske Crne Gore uopšte i ne čudi", zaključio je Šljivančanin.

Bonus video: