SNP: Skupština usvojila antivjerski, antinarodni i antidržavni zakon

Zakon je, smatraju u SNP-u, donijet protiv pravoslavne većine u našoj zemlji jer se zna da MCP i ostale eparhije SPC imaju najviše vjernika u Crnoj Gori
2440 pregleda 3 komentar(a)
SNP
SNP

Skupština Crne Gore je sinoć doživjela najveći poraz i poniženje u svojoj istoriji, ocijenili su u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

"Opkoljena stotinama policajaca, uprkos protivljenju hiljada građana, molbama velikodostojnika i sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i vjernog naroda, opozicionih partija i NVO sektora, Skupština je usvojila antivjerski, antinarodni i antidržavni Zakon o slobodi vjeroispovijesti", navode iz SNP-a.

Zakon je, kako smatraju, donijet protiv pravoslavne većine u našoj zemlji jer se zna da Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije SPC imaju najviše vjernika u Crnoj Gori.

"U gluvo doba noći poslanici vladajuće koalicije, ojačani glasovima poslanika nekada takođe vladajućeg SDP-a, usvojili su zakon koji je već izazvao brojne probleme i koji će ih i ubuduće produkovati. Žalosno je kako su se ponašali poslanici DPS-a i ostalih partija iz vlasti koji su, umjesto da grade mostove saradnje, podigli ruke glasajući za nove deobe. Baš kao jednojajčani blizanci branili su neodbranjivo i pokazali da su tu samo za bespogovorno slušanje gospodara", saopšteno je iz SNP-a.

Na taj način, smatraju, jasno su stavili do znanja svima da ne služe svom narodu, niti da poštuju naše svetinje.

"Upozoravali smo mjesecima unazad čelnike vlasti da ne znaju što čine i da će još jednom podijeliti i zavaditi braću, prijatelje i kumove, a sve zarad interesa predsjednika DPS-a i njegovih poslušnika. Specijalno opremljeni policajci, dovedeni samo za tu svrhu, napali su i protivzakonito uhapsili naše opozicione kolege, poslanike Demokratskog fronta. I nije im bio dovoljan haos koji su napravili u Skupštini, već su dozvolili policajcima da udare na pravoslavnu braću, da ih hapse i prebijaju. Da im ništa nije sveto pokazali su i kada su podigli ruku na svešteno lice, vladiku dioklijskog Metodija, koji je svoje protivljenje ovoj zloj namjeri vlasti mirno pokušao da izrazi sa okupljenim narodom na mostu na Đurđevića Tari. Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuju ovaj kukavički napad na vladiku Metodija i vjernike, ali i hapšenje naših opozicionih kolega, poslanika Demokratskog fronta, čiji se lideri još uvijek nalaze u Centru bezbjednosti, i poziva diktatorski režim da ih što prije pusti na slobodu", navode iz SNP-a.

U znak solidarnosti sa opozicionim kolegama, koje se nalaze u pritvoru i zbog svega rečenog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, SNP, kako ističu, otkazuje redovne prednovogodišnje aktivnosti u svojim opštinskim odborima.

Bonus video: