TA: Sa Kusovcem na čelu svi u borbu za slobodu i pravdu

TA je konstatovala da je ovakvo saopštenje Kusovac “zaboravio da potpiše i podmetnuo ga je svom OO”, ali da u svakom slulaju pozdravlja takav odlučan stav gradonačenika i lidera lokalnog DPS
799 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.04.2019. 15:49h

Tivatska Akcija je “oduševljeno pozdravila izliv hrabrosti” predsjednika OO DPS i gradonačelnika Tivta dr Siniše Kusovca jer je OO DPS dan ranije, komentarišući promociju Pokreta Odupri se 97.000 koja je u nedjelju održana u tom gradu, taj skup nazvala fijaskom.

“Nama je zadovoljstvo da za političke protivnike imamo hrabre i drčne ljude, a ne neke drhturave poltronske pihtije u ljudskom obliku”, saopštila je TA, pohvaljujući Kusovca.

DPS Tivta je prethodno ocijenio da “protest koji je okupio jedva tridesetak ljudi, uključujujući i nekoliko građana Tivta, oslikava propast pokušaja tužne i neznavene družine, koja poput političkih slijepaca ne može ili ne želi da prepozna grad mudrih ljudi, koji su odavno ukazali povjerenje politici koja donosi vidljive rezultate i napredak.” Vladajuća partija smatra da je Tivćanima “vidljiv napredak svog grada na svim poljima, jasna im je i vizija razvoja naše Opštine, čiji je cilj prvenstveno bolji kvalitet života svojih građana” i da zbog toga podržavaju politiku DPS “koja je transformisala ovaj grad”.

TA je konstatovala da je ovakvo saopštenje Kusovac “zaboravio da potpiše i podmetnuo ga je svom OO”, ali da u svakom slulaju pozdravlja takav odlučan stav gradonačenika i lidera lokalnog DPS.

“Mnogo očekujemo od ovog, resetovanog Siniše Kusovca iz prekjučerašnjeg saopštenja. Ne samo da će sve nas u opoziciji izazvati na žestoku borbu, nego da će i junački krenuti u obračun sa svim anomalijama sa kojima njegova partija nije do sada uspjela da se obračuna. Očekujemo prvo da se Siniša Kusovac - kao dokazani legalista, branilac institucija i veliki zagovornik rušenja krstionice na Miholjskoj Prevlaci – uputi konačno na Prevlaku, razgrne vjernike golim rukama i sam oburda krstionicu, i tako pokaže policiji i ministru Pavlu Raduloviću kako se to radi”, saopštila je TA.

Ova opoziciona partija očekuje i da “novi, apdejtovani Siniša Kusovac u junačkom i pravedničkom zanosu krene u Podgoricu da bi od glave otpočeo potpuni obračun s nelegalnom gradnjom: da se zaputi prema “ničijoj” vili na Gorici, i sam sruši nelegalno sagrađenih 1.500 m2, a onda da se vrati u Tivat i počne kao zemljotres redom da skida nelegalne zgrade, ponte, spratove”.

“Ne obazirući se pritom, jesu li vlasnici režimski funkcioneri i tajkuni, opštinski savjetnici za urbanizam, članovi ili obični glasači DPS-a, pa da vidi nesposobni Duško Marković kako izgleda kada je “zakon jednak za sve”.

Kad se malo odmori, i popije čašu rujnog vina, očekujemo da novu Kusovac obiđe i starog Sinišu Kusovca, i sruši nelegalno sagrađenu zgradu u kojoj navedeni živi. A onda i uhapsi starog Sinišu, ali mu, prije sprovođenja u Spuž, po treći put o trošku građana Tivta riješi stambeno pitanje”, poručila je ironično TA.

U toj partiji očukjjju od šefa tivatske DPS da “napokon postroji umišljene koordinatore DPS-a za Tivat, izvuče im uši pred čitavim OO, pa ih strpa u gepek opštinskog džipa, s njima ode pravo u Tužilaštvo i Centralnu Banku, tamo napravi ršum, i u koverti vrati 2 miliona evra iz Atlas banke u opštinski budžet.”

“A onda pravac u Vladu CG - prvo se izviče na rođaka Srđana (jer nema popusta ni za rodbinu), a Dušku Markoviću zavrne ruku i natjera ga da plačećim uplati 5,6 miliona eura na račun Opštine Tivat. Onda krene nazad za Tivat, i, dok ga prati kuknjava funkcionerskih žena i cijuk depeesovog poslaničkog obdaništa, sjeti se da je nešto zaboravio, i sa kružnog toka kod Delte vrati se prema zgradi Predsjednika. Uleti potom u predsjednički kabinet, zaveže Mila Đukanovića za radijator, i naredi hapšenje, ako ni zbog čega drugog – onda zbog kredita kod Pireus Banke, jer ako se dr Kusovac u nešto razumije - to su protivzakoniti krediti”, navodi se u saopštenju.

Tivatska Akcija poručila je da će se tek čuti za Sinišu Kusovca “i njegova junačka djela” o kojima će Holivud snimati filmske trilogije, a guslari pjevati o “zor-deliji sa Baš-Čaršije”.

Bonus video: