URA: Godinu dana od sječe čempresa u Baru, građani pobjedom označili put za druge

“Časni i ponosni Barani okupljeni oko građanske inicijative “Čempresari” prije godinu dana stali su u odbranu njihovog vlasništva od nasilnika iz vlasti koji su imali u naumu da devastiraju i trajno unište prostor za koji su mnogi Barani bili vezani"
1833 pregleda 5 komentar(a)
Sječa čempresa u Baru, Foto: Vijesti
Sječa čempresa u Baru, Foto: Vijesti

Na dan kada se obilježava godinu dana od nasilne sječe čempresa u okviru barske gimnazije podsjećamo se na režimsku represiju nad glasom i voljom građana ali i na hrabrost i nepokolebljivost koju su Barani pokazali i u finišu trijumfovali, podsjetili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove stranke poručuju i da je ta situacija pokazala kolika je otuđenost režima od građana Crne Gore i kolika je njihova bahatost u gotovo svemu čega se dohvate.

“Časni i ponosni Barani okupljeni oko građanske inicijative “Čempresari” prije godinu dana stali su u odbranu njihovog vlasništva od nasilnika iz vlasti koji su imali u naumu da devastiraju i trajno unište prostor za koji su mnogi Barani bili vezani. To je pokazalo da je snaga građana mnogo veća od bilo čega na drugoj strani i da se toj snazi ništa ne može suprotstaviti. I ako su čempresi nepovratno izgubljeni, ovo je bila velika pobjeda građana nad onima koji su kasnje povukli svoj naum i na mjesto zločina se vratili nekoliko mjeseci kasnije ne bi li zasadili nove sadnice čempresa i to bez trunke stida”, saopštili su iz URE.

Smatraju da je pobjeda građana u Baru bila vodilja za one koje su uslijedile i u Bukovici, Bistrici i drugim mjestima na kojima je režimska represija ustuknula pred snagom građana i lokalnih inicijativa.

“Davali smo, dajemo i davaćemo bezrezervnu podršku svakoj inicijativi, protestu i pobuni građana sa utemeljenim i jasnim ciljevima u cilju stvaranja društva u kojem će volja građana biti iznad svake druge instance. U takvim nastojanjima nećemo stati sve dok crnogorsko društvo ne postane slobodno, demokratsko i evropsko i u kojem će se glas građanina morati čuti”, zaključuju oni u saopštenju.

Bonus video: