Vujović: Radoviću ne obraćaj se odbornicima preko medija, postoje procedure

“Iznenađen sam saopštenjem predsjednika Skupštine opštine, kao organa koji bi trebao da vrši najveću zakonodavnu vlast u Budvi, a samim tim i da objedinjuje političke subjekte koji vrše vlast"
763 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock

Odbornik Demokratskog fronta i nekadašnji šef parlamenta Đordjije Vujović pozvao je aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića da sve nedoumice oko sazivanja sjednice razriješi na način kako je to regulisano Statutom i Poslovnikom Opštine.

Reagujući na optužbe koje je Radović iznio na njegov i račun šefa odborničkog kluba DF Đordjija Pribilovića, Vujović je naveo da će mu on pomoći da razriješi sve nedoumice.

“Iznenađen sam saopštenjem predsjednika Skupštine opštine, kao organa koji bi trebao da vrši najveću zakonodavnu vlast u Budvi, a samim tim i da objedinjuje političke subjekte koji vrše vlast. Lično ne razumijem način na koji se Radović obraća odbornicima, Pribiloviću i meni i to čini preko medija, a tačno postoje procedure i način na koji se ta komunikacija obavlja. Na osnovu njegovog saopštenja mogu da zaključim da Radović ne zna da li je zakazao redovnu skupštinsku sjednicu, a nakon toga i hitnu, po važećim procedurama”, naveo je Vujović.

On je predložio Radoviću da sazove skupštinski Odbor za statut i propise koji je jedini nadležan da ustanovi da li je ispoštovana procedura.

“Što se tiče 50-ogodišnjeg rada u politici, samo da kazem da ja imam toliko godina, pa nisam kao maloljetnik mogao da radim u politici, ali moj dugogodišnji opozicioni rad poznaju svi građani Crne Gore, Budve, pa čak i Petrovca za razliku od Radovićevog”, zaključio je Vujović.

Bonus video: