Vuković kupio stan, ali ne i povoljno kao njegove kolege iz DPS-a

Vuković, Radunović i Damjanović dali Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, Šćepanovićeva je ove godine ipak zabranila pristup tim podacima
13314 pregleda 7 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević
Filip Vuković, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Filip Vuković postao je prošle godine vlasnik stana od 49 metara kvadratnih.

To se, između ostalog, navodi u redovnom godišnjem izvještaju o imovini i prihodima, koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

I dok je u posljednje dvije godine troje njegovih kolega iz skupštinskih klupa od Vladine Komisije za stambena pitanja dobilo stambene kredite pod povoljnim uslovima, a koje vraćaju u ratama od po nekoliko desetina eura, Vuković je stan trgovao uz pomoć komercijalnog kredita. On gotovo 45.000 eura vraća u ratama od skoro 440 eura.

Poslanik iz Pljevalja je stan prijavio sredinom novembra vanrednim imovinskim kartonom koji tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Njegova prosječna poslanička plata iznosila je 1.560 eura prošle godine, a prijavio je da je u junu imao povraćaj sredstava od 120 eura.

Plata njegove supruge Snežane Vuković iz pljevaljske Poreske uprave porasla je u toku prošle godine za oko 200 eura.

Dok je u prvom dijelu prošle godine primala oko 550 eura, u drugoj polovini je iznosila oko 750 eura.

Vukovićeva je prošle godine, za četiri mjeseca primila i varijabile koje su iznosile od nepunih 250 do 390 eura.

Sva nepokretna imovina vodi se na poslanika, koji osim pomenutog stana ima i 120 metara kvadratnih porodične kuće i više hiljada metara kvadratnih zemljšta. U dijelu koji se tiče osnova sticanja, prijavio je da je svu nepokretnu imovinu stekao kupovinom.

Poslanik DPS-a je vlasnik dva automobila “kia sorento” iz 2006. i “tojote auris” iz 2008, i dva komada “zastavinog” oružja iz 1990. godine. Supruga je vlasnica “tojota rav4” iz 2004. godine.

On je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, a to je uradio i poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović.

Slaven Radunović
Radunović(Foto: Boris Pejović)

U odnosu na godinu ranije, Radunović je prijavio da se njegova ušteđevina smanjila za dvije trećine - sa 24.000 na 8.000 eura.

Njegova poslanička primanja su prošle godine iznosila 1.640 eura. Primanja ima i njegov sin Luka Radunović, koji mjesečno zarađuje 850 eura.

Sva nepokretna imovina se vodi na poslanika, a ona uključuje stanove od 67 i 200 metara kvadratnih, od kojih je manji stečen razmjenom, a veći i dvije garaže od po 13 metara kvadratnih prodajom imovine. Takođe je vlasnik pašnjaka od 10.374 i trećine pašnjaka od 14.412 metara kvadratnih koje je stekao nasljeđem.

Poslanik DF-a vlasnik je “pežoa 508” i motocikla “pežo satelis 500”, sin motocikla “kimko pipl 150” a ćerka Milica Radunović “reno tvinga” iz 2016. Sva pokretna imovina stečena je kupovinom.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je u maju prijavio da je postao vlasnik” opela moka” iz 2016. godine.

Automobil je uredno prijavio vanrednim imovinskim katonom kojim se tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Prema redovnom godišnjem imovinskom kartonu, njegova prosječna plata iznosila je prošle godine oko 1.850 eura. Damjanović je prijavio i ostale prihode iz Skupštine, koji su se kretali od nepunih 30 do 343 eura.

Aleksandar Damjanović
Aleksandar Damjanović(Foto: Savo Prelević)

Njegova supruga Tamara Damjanović primala je prošle godine iz Osnovne škole “Oktoih” 538 eura, a iz Francuske škole imala prihode koji su se kretali od 75 do 125 eura mjesečno.

Poslanik je od ranije vlasnik stana od 61 metar kvadratni koji je stekao nasljeđem, a vlasnik je i “zastave 357 mag” iz 1994. godine, koji je stekao kupovinom.

Ima nepunih 3.400 eura štednje i akcije u šest akcionarskih društava.

On je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Za razliku od prošle godine kada je dala saglasnost, poslanica DPS-a Marta Šćepanović ovog puta nije dala saglasnost za uvid u bankarske račune.

Njena prosječna poslanička plata iznosila je prošle godine oko 1.700 eura.

Ona je vlasnica akcija, a od kraja 2018. godine otplaćuje dugoročni kredit od 12.500 eura u ratama od 245 eura.

Bonus video: