Tivat: Uređene javne površine i objekti u Gornjoj Lastvi

Volonterski dan u Gornjoj Lastvi je organizovan u sklopu projekta “StroNGO” čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki kotorskoj
176 pregleda 1 komentar(a)
Naša akcija, NVO Naša akcija, Foto: NVO Naša akcija
Naša akcija, NVO Naša akcija, Foto: NVO Naša akcija
Ažurirano: 02.05.2018. 11:34h

Nevladine organizacije Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva i “Naša akcija” iz Kotora priredile su minulog vikenda volontersku akciju u okviru koje su očišćene i uređene javne površine u centru Gornje Lastve - starog bokeljskog sela i popularnog izletišta na obroncima brda Vrmac iznad Tivta.

Nekoliko desetina mladih volontera očistiilo je i uredilo pješačke staze i stepeništa, pokošana je i skupljena je trava na terasastim livadama pored doma kulture, očišćeno je rastinje uz stari seoski mlin za masline, radilo se i na mlinu i posložene su stare tigle čime su oslobođene još neke pješačke staze.

Nakon radne akcije održan je i edukativni čas tokom kojeg se razgovaralo o ulozi mladih u očuvanju prostora, potrebi očuvanja graditeljskog nasljeđa i razmišljanjima mladih na temu prostor, mladi i nasljeđe. Bilo je i dosta druženja i zabave uz obezbijeđene obroke, a u akciji je tridesetak mladih ljudi i pet starijih volontera.

Volonterski dan u Gornjoj Lastvi je organizovan u sklopu projekta “StroNGO” čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki kotorskoj.

Vodeći partner u projektu “StroNGO” je NVO “Expeditio” iz Kotora, dok su ostali partneri četiri organizacije sa područja Boke kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

Galerija

Bonus video: