Zekoviću tri puta u posjetu dolazio Vasilije Rafailović

“Od službenika CB Podgorica dobili smo informaciju da je ispred jedne zgrade u podgoričkom naselju Zabjelo ispod vozila, koje je prema operativnim podacima koristio Zeković, nađena eksplozivna naprava, te da su zbog toga uhapšene dvije osobe”, kazao je službenik nikšićke policije Lazar Šćepanović
1742 pregleda 0 komentar(a)
Radojica Zeković, Foto: Zoran Đurić
Radojica Zeković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.07.2018. 07:22h

Nikšićaninu Radojici Zekoviću je u toku 2015. godine u posjetu u ZIKS-u, gdje izdržava zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubistva, tri puta u posjetu dolazio Vasilije Rafailović, kome se sudi za ubistvo Đorđija Borete i Dragana Zečevića u Bečićima.

To je navedeno u dopisu iz ZIKS-a, koji je pročitan na jučerašnjem suđenju šestočlanoj grupi Stevana Stamatovića kojima se sudi za pokušaj ubistva Zekovića u maju prošle godine.

U dopisu je konstatovano da je Zekoviću bilo odobreno korišćenje pogodnosti odsustva iz ZIKS-a od 19 — 26. maja 2017. godine.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je primijetio da se to poklapa sa vremenskim periodom kada su okrivljeni tražili hitnu nabavku eksploziva velike razorne moći i pripremali likvidaciju eksplozivom ili snajperom.

Službenik nikšićke policije Lazar Šćepanović saslušan je u vezi sa razlozima zbog kojih je procijenjeno da je Zekoviću bila ugrožena bezbjednost 20. maja prošle godine.

“Od službenika CB Podgorica dobili smo informaciju da je ispred jedne zgrade u podgoričkom naselju Zabjelo ispod vozila, koje je prema operativnim podacima koristio Zeković, nađena eksplozivna naprava, te da su zbog toga uhapšene dvije osobe”, kazao je Šćepanović.

On je dodao da je njegov kolega pozvao Zekovića da dođe u policiju, te da je došao nakon desetak minuta.

Svjedok je dodao da je Zekovićeva supruga prijavila policiji da se dva lica “vrzmaju oko vozila”, a da je to vidjela sa terase. Šćepanović je ispričao i da se Zeković javio 19. maja da izađe iz ZIKS-a i da je u rješenju pisalo da treba da boravi na teritoriji Nikšića.

“Zeković nije kršio pogodnosti, u smislu da nije boravio u opštini van Nikšića, osim što je jednom na odobrenje ZIKS-a otišao kod stomatologa u Herceg Novi”, naveo je on.

Inspektor Saša Đurović kazao je da je u vrijeme ovog događaja iz CB Nikšić njegovom sektoru stigao dopis o ugroženoj bezbjednosti Zekovića, nakon čega su oni obavijestili ZIKS, koji je odmah odlučio da Zekovića vrati u Spuž.

Bonus video: