Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana

Bijenale “Mediterranea 19”, nazvano “School of Waters”, biće održano u San Marinu od oktobra 2020. do februara 2021. godine.
426 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Amarok
Ilustracija, Foto: Amarok

Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je javni poziv za prijavu učešća umjetnika mlađe generacije na Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana (Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée), “Mediterranea 19”, a nazvano “School of Waters”, koje će se održati u San Marinu, od oktobra 2020. do februara 2021. godine.

Svi zainteresovani mogu poslati prijave do 26. januara tekuće godine u 20 časova. Kustos Bijenala je transnacionalni istraživački program “A Natural Oasis?”, a učešće crnogorskih predstavnika se obezbjeđuje preko MKCG koje je član Asocijacije BJCEM - Bijenala mladih umjetnika Evrope i Mediterana Bijenale “School of Waters” posvećeno je umjetnicima, piscima i istraživačima ispod 35 godina i koji dolaze iz konstelacije teritorija povezanih Sredozemnim morem.

“U ovom geopolitičkom okviru, Mediterranea 19 nastoji promišljati razmjene i hibridizaciju, ali i ukrštene dijaspore u globalizovanom mediteranskom prostoru. Ravnomjerno raspoređeno na različitim lokacijama u San Marinu, Bijenale Mediterranea 19 je uređeno od strane trećeg izdanja ‘A Natural Oasis?’ Transnacionalnog programa (2018-2020)”, navodi se na zvaničnoj internet stranici Ministarstva kulture.

Kuratori i organizatori su: Alessandro Castiglioni iz Italije i Simone Frangi, Italija/Francuska.

Javni poziv je otvoren za sve, no, umjetnici koji su učestvovali na više od jednog prethodnog izdanja Bijenala nemaju pravo učešća. Aplikacije mogu biti dostavljene jedino putem e-mejla, a selekciju učesnika će uraditi kuratori Bijenala. Odluke kuratora su finalne i ne podliježu prigovoru, a biće dokumentovane u izvještaju. Imena selektovanih učesnika će biti objavljena na BJCEM sajtu tokom februara. Detalji konkursa dostupni su na sajtu mku.gov.me, a sve ostale informacije mogu se dobiti i putem meja bjcem.aisbl@gmail.com ili telefona +3901119504733.

Bonus video: