BINA se odlaže za 2021. godinu

Beogradska internacionalna nedjelja arhitekture prvobitno je trebalo da bude organizovana od 7. do 28. maja
1088 pregleda 0 komentar(a)
14. BINA - Aleksandar Stjepanović, Foto: Relja Ivanić
14. BINA - Aleksandar Stjepanović, Foto: Relja Ivanić

Beogradska internacionalna nedjelja arhitekture (BINA) čije je 15. izdanje bilo planirano od 7. do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, odložena je za 2021. godinu zbog situacije nastale zbog pandemije virusa korona, piše Seecult.org.

S obzirom na to da pandemija izazvana COVID-19 brzo eskalira, organizatori manifestacije BINA 2020 - Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda, saopštili su da da nijesu u mogućnosti da u ovim okolnostima i u predviđenom terminu realizuju program, zbog čega su morali da donesu odluku o odlaganju programa BINA 2020 za sljedeću godinu.

Program EU platforme Budućnost arhitekture odložen je za period nakon prestanka krize.

Manifestacija BINA je trebalo da bude održana tokom maja u KCB-u, na Trgu Republike - platou ispred KCB-a, Galeriji Kolektiv, Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, BINA paviljon u- dvorište grafičkog odsjeka FLU, kao i na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

BINA je prošle godine održana na temu “Pozitivno/aktivno” i kroz različite formate je predstavila “savremenu arhitektonsku praksu koja nastaje u potpuno drugačijem društvenom, političkom i tehnološkom kontekstu, čije su osnovne karakteristike: brzina, diktat kapitala, fleksibilnost i transdisciplinarnost”.

Bonus video: