"Čarobnjak iz Oza” otvara PIR fest

Danas u 17 časova na YT kanalu Gradskog pozorišta počinje Prvi internet regionalni festival teatra za djecu
278 pregleda 0 komentar(a)
Čarobnjak iz oza, Foto: Gradsko pozorište
Čarobnjak iz oza, Foto: Gradsko pozorište

Predstavom “Čarobnjak iz Oza”, u režiji Jagoša Markovića, danas će biti otvoren Prvi internet regionalni festival teatra za djecu - PIR festival. Komad u produkciji domaćina onlajn festivala - Gradskog pozorišta Podgorica počinje u 17 časova da se emituje na YouTube kanalu “Gradsko pozorište Podgorica” (https://www.youtube.com/watch?v=boMMrK18zJY)

Pored režije Marković potpisuje i idejno rješenje scenografije i scenski pokret. Kompozitor je Ljubomir Ninković, kostimografiju je uradila Marija Marković, za dizajn svjetla je zadužen Radomir Stamenković, a asistent reditelja je Darko Bjelobrković.

U predstavi igraju: Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Sanja Popović i Filip Đuretić. Prvi internet regionalni festival teatra za djecu PIR fest traje do 16. aprila, a predstave devet regionalnih teatara se prikazuju svakog dana u 17 časova.

Festival je takmičarskog karaktera, a predstave će biti vrednovane glasovima (lajkovima) publike, odnosno najmlađih. Za atribut najbolje takmiče se: domaćinov “Čarobnjak iz Oza”, “Mala sirena” pozorišta “Boško Buha” iz Beograda, “Avanture maloga JUJU” Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, zatim predstava “Lepotica i zver” Pozorišta mladih iz Novog Sada, “Kekec” Pozorišta mladih iz Sarajeva, “Par cipela” Dečijeg pozorišta Subotica, “Strašne priče braće Grim” Malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda, “Knjiga o džungli” Pozorišta “Pinokio”, a Crna Gora će imati i drugog predstavnika komad “Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” Festivala pozorišta za djecu iz Kotora.

Bonus video: