Koncert dua Lekić - Popović u Baru

Muzički segment februarskog programa Zimske scene „Barskog ljetopisa“
710 pregleda 0 komentar(a)
Duo Lekić-Popović, Foto: Barski ljetopis
Duo Lekić-Popović, Foto: Barski ljetopis

Muzički segment februarskog programa Zimske scene „Barskog ljetopisa“ obilježiće koncert klasične muzike dua Žane Lekić (flauta) i Nataše Popović (klavir), koje će nastupiti u sali Dvorca kralja Nikole sjutra u 20 časova.

Za nastup u Baru iskusni duo je odabrao kompozicije Betovena, Mocarta, Rutera, ali i dvojice najznačajnijih crnogorskih kompozitora, Bora Tamindžića i Branka Zenovića.

Selektorka muzičkog programa Aleksandra Vojvodić Jovović odlučila je da ovogodišnji program posveti crnogorskim stvaraocima, i time potvrdila nastojanja festivala da prije svega podržava i promoviše domaće umjetnike. Žana Lekić, flautistkinja, redovni je profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Pedagošku karijeru započela je 2004. u školi „Vida Matjan“ u Kotoru, osnivač je klase flaute u muzičkoj školi „Savo Popović“ na Cetinju 2006. Redovni je član žirija na takmičenjima u Crnoj Gori u kategoriji flaute i kamerne muzike. Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra od osnivanja 2007. do juna 2015. Ima bogatu koncertnu biografiju i nastupe širom svijeta.

Nataša Popović, pijanistkinja, diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, a magistarske iz Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Nastupala je na scenama širom Evrope. Uporedo se bavi i pedagoškim radom. Radi kao docent za predmet kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Bonus video: