Na krilima nota i body art-a: prvi AFTER DARK ROOTS u Crnoj Gori

Prva interaktivna izložba body art umjetnice Čedovište izazvala je odlične reakcije publike. Prostorijama Dvorca Petrovića prošetalo je osam modela. Na njihovim tijelima bile su oslikane hiperrealistične iluzije, kontrast koji se poigrao sa umom prisutnih
2205 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Mediatag
Sa izložbe, Foto: Mediatag
Ažurirano: 12.12.2019. 10:42h

Talenat, posvećenost i predan rad na stvaranju savršenog umjetničkog djela čine se kao jedine važne karakteristike svih priznatih umjetnika, kako u Crnoj Gori tako i svijetu. Pored ovih osobina, ono što je svim mladim, neafirimisanim umjetnicima potrebno za uspjeh je podrška. Šta je After Dark Roots i na koji način podržava mlade umjetnike u Crnoj Gori?

MAESTRALNA IZLOŽBA U DVORCU PETROVIĆA

Kišnog 29. novembra, prilaz Dvorcu Petrovića sijao je nekim čudnim, zelenim svjetlima. Na putu do Dvorca imaginarne stepenice, ispred statua jelena, prepoznatljivog simbola Jagermeister-a, kojeg su svjetla gotovo učinila živim.

Mistična atmosfera nastavlja se i u samom dvorcu gdje se okupio veliki broj Podgoričana. Svi su došli da vide nešto potpuno drugačije, nešto maestralno, nakon mraka.

Sa izložbe
Sa izložbe(Foto: Mediatag)

Prva interaktivna izložba body art umjetnice Čedovište izazvala je odlične reakcije publike. Prostorijama Dvorca Petrovića prošetalo je osam modela. Na njihovim tijelima bile su oslikane hiperrealistične iluzije, kontrast koji se poigrao sa umom prisutnih.

I dalje se priča o izložbi, a autorka kaže da je zadovoljna što je publika cijeli koncept doživjela na pravi način.

Sa izložbe
Sa izložbe(Foto: Mediatag)

„Svaki rad zahtijeva vrijeme, strpljenje i preciznost. Samo za oslikavanje jednog modela potrebno je 5 do 8 sati, pa i pored kiše i umora, sve je na kraju ispalo kako treba“, kaže Čedovište. Zahvaljujući After Dark Roots konceptu Jagermeister-a, dobila sam priliku da svoje radove prikažem po prvi put na ovakav način“, dodaje ona.

Za nju su neodricanje od snova i strast ka onome što radi, glavni pokretači do uspjeha.

Istu poruku nosi i After Dark Roots koncept, koji se već nekoliko godina sprovodi u preko 30 zemalja svijeta pod pokroviteljstvom Jagermeister-a, a od ove godine zahvaljujući kompaniji G3 Spirits prvi put se sprovodi u Crnoj Gori.

NIGHT EMBASSY BERLIN I ČEDOVIŠTE

Kao jedan od aktera prvog ovakvog koncepta u Crnoj Gori, Čedovište, dobila je priliku da svoju maestralnost, nakon Podgorice, pokaže publici u Berlinu, 13. decembra.

U sklopu projekta Night Embassy, koji se naslanja na After Dark koncept, u Berlinu se od 5. do 13. decembra održava niz umjetničkih dešavanja. U konceptnom prostoru nazvanom upravo Night Embassy, predstaviće se veliki broj umjetnika iz cijelog svijeta (Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Španije, Kine, Južne Afrike i mnogih drugih), uključujući i mladu crnogorsku umjetnicu Čedovište.

Sa izložbe
Sa izložbe(Foto: Mediatag)

BENDOVI NASTAVLJAJU AFTER DARK ROOTS PRIČU

After Dark Roots nosi priču o stvaranju umjetnosti u najširem smislu, o lokalnim umjetnicima čije stvaralaštvo ima regionalni i globalni potencijal.

Pored Čedovišta, akteri After Dark Roots koncepta su i bendovi Parampaščad, Bubnjivi i Rudolf, koji će se sljedeće godine naći u nastavku ove kreativne priče. Kroz ovaj koncept, bendovi će dobiti priliku da pokažu kako se to insipracija pretvara u dobar zvuk i odakle je oni crpe.