Obilježen Dan CNP-a: Medojević i Đurović nagrađeni za najbolji savremeni tekst

Velika nagrada CNP za najznačajniji umjetnički rezultat dodijeljena je Andriju Žoldaku, reditelju predstave “Ivanov”
2265 pregleda 1 komentar(a)
Ministar uručuje nagradu Đuroviću, Foto: Saša Matić
Ministar uručuje nagradu Đuroviću, Foto: Saša Matić
Ažurirano: 01.11.2019. 21:53h

Mirjana Medojević i Ilija Đurović dobitnici su ovogodišnje nagrade za najbolji savremeni tekst. Njima je priznanje uručio ministar kulture Aleksandar Bogdanović na svečanosti povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

Velika nagrada CNP za najznačajniji umjetnički rezultat dodijeljena je Andriju Žoldaku, reditelju predstave “Ivanov”. Dodijeljene su i godišnje nagrade CNP, a ovogodišnje dobitnice su glumice Sanja Vujisić i Žana Gardašević Bulatović.

CNP
Večeras u CNP-u(Foto: Saša Matić)

Bogdanović je uputio čestitke rukovodstvu i zaposlenima u Crnogorskom narodnom pozorištu. On je posebno naglasio kako ga raduje što je večeras proglašen i najbolji savremeni dramski tekst, i to nakon javnog konkursa, pri čemu je pokrovitelj nagrade bilo Ministarstvo kulture.

"Želim posebno naglasiti da me raduje što ovaj Dan Crnogorskog narodnog pozorišta dočekujemo ne samo za zapaženim aktivnostima ovog teatra, već i sa ambicioznim planovima - koji korespondiraju sa njegovim značajem u današnjim okvirima, ne samo crnogorske, već i regionalne pozorišne scene. A taj je značaj građen i stican godinama i dekadama - i brojni su ljudi koji su za njega zaslužni", naglasio je Bogdanović.

Nakon dodjele priznanja, odigrana je predstava “Mjesec dana na selu” Makedonskog narodnog teatra, kojim je ujedno okončano ovogodišnje izdanje Bijenala crnogorskog teatra.

Bonus video: