Pjesničko veče Lejle Kašić i Milana Gajića u Beogradu

Lejla je autorka zbirke poezije ,,Moja Crvena'', dok Milan potpisuje zbirku ,,Idila se u snu snila''
1113 pregleda 0 komentar(a)
Gajić i Kašić, Foto: Privatna arhiva
Gajić i Kašić, Foto: Privatna arhiva

U subotu, 16. novembra, s početkom u 19h, u umjetničkoj galeriji ,,Polet'' u Beogradu, biće održano pjesničko veče mladih autora Lejle Kašić iz Podgorice i Milana Gajića iz Beograda.

Lejla je autorka zbirke poezije ,,Moja Crvena'', dok Milan potpisuje zbirku ,,Idila se u snu snila'', ali u fokusu neće biti samo pjesme zastupljene u objavljenim knjigama, već i one koje nisu među tim koricama.

Smatraju da će publici biti interesantno da osjete razlike u načinu stvaranja i predstavljanja poezije koja počiva na muškom i ženskom principu.

Oboje očekuju "dobru povezanost sa ljudima, ogoljene, sirove emocije, dosta smijeha, zagrljaje i nadu da se ova spontana saradnja dalje razvije u malu tradiciju zajedničkih pjesničkih večeri i da tome uskoro svjedoče ljudi u drugim gradovima cijelog regiona".

Milan Gajić, rođen je 1992. Nekada je bio kadetski i omladinski reprezentativac Srbije u fudbalu i profesionalno se bavio modelingom. Sada studira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dio akademskog znanja stekao je studirajući na Pravnom fakultetu u Belgorodu, u Rusiji.

Lejla Kašić, rođena je 1996. Crnogorska je pjesnikinja koja je osnovne studije završila na Filološkom fakultetu u Nikšiću, studirala je i na Karls-Francez Univerzitetu u Gracu, u Austriji. Sada je na specijalističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Oboje iza sebe imaju brojne promocije svojih zbirki i pjesničke večeri. Objavljivali svoje radove na raznim portalima i onlajn časopisima, od kojih izdvajaju saradnju za onlajn art & literary magazin insp.

Bonus video: