Sa Lutkarske scene: “Na ivici neba”

Počele probe za novu predstavu Gradskog pozorišta
511 pregleda 0 komentar(a)
Sa prve probe, Foto: Gradsko pozorište
Sa prve probe, Foto: Gradsko pozorište

U Gradskom pozorištu počele su probe za predstavu „Na ivici neba“, koja je namijenjena Lutkarskoj sceni za djecu u režiji ugledne bugarske rediteljke Veselke Kunčeve, a predstava će premijerno biti izvedena 13. decembra u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“, u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena - DEUS 2019.

Predstava donosi priču o snazi mašte, o prijateljstvu, ali i o zaboravljenim dječjim željama.

“Kada sam bila mala, toliko mala da sam jedva dosezala do ivice kuhinjskog stola imala sam imaginarnog prijatelja. Sa njim smo noćima obilazili sve kutke naše planete, smijali smo se, igrali smo se, ćutali smo zajedno i bili smo nerazdvojni. Međutim, jednog dana on je nestao, ja sam ga zaboravila i sada poslije toliko godina ispričaću vam priču o jednom malom dječaku koji se ‘sprijateljava’ sa najnevjerovatnijim prijateljem na svijetu - sa vješticom. Da li će uspjeti da sačuva ovo prijateljstvo ili će i ono biti izgubljeno kao što sam ja izgubila svoje? To čak ni autor ne zna”, kaže rediteljka Kunčeva.

Uloge su povjerene: Jeleni Simić, Katarini Krek, Vanji Jovićević, Milošu Pejoviću, Jovanu Daboviću, Maji Stojanović, Jeleni Đukić, Lazaru Đurđeviću i Lari Dragović. Pored rediteljke, u autorskom timu su još i: Ina Bojidarova (dramaturškinja), Marieta Golomehova (scenografkinja), Javor Kunčev (koreograf) i Hristo Namliev (kompozitor).

Bonus video: