„Slasti slave” za Dan opštine Budva

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice biće izvedena sjutra u hotelu “Splendid” u 21 čas
493 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Gradsko pozorište
Scena iz predstave, Foto: Gradsko pozorište

Povodom Dana opštine Budva sjutra veče sa početkom u 21 čas u hotelu “Splendid” biće izvedena predstava “Slasti slave” Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Pitera Kviltera, a u režiji Stefana Sablića.

U osvrtu na svoju adaptaciju poznatog teksta, reditelj Sablić, između ostalog, ističe:

“Ova predstava se oslanja na istinitu priču velike dive Florens Foster Dženkins, koja nije umjela da pjeva. Biću veoma zadovoljan ako smo na neki način uspjeli da osvijetlimo tu ljupku korupciju kojom se gđa Dženkins bavila, tu čarobnu riječ mito koja otvara svaka vrata”, kaže on.

Sablić dodaje da je cilj ansambla predstave bio da “naprave komediju sa puno smijeha, u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda”.

Pored režije, Sablić je adaptirao tekst i odabrao muziku, scenograf je Smiljka Šeparović, koreograf Slavka Nelević, kostimograf Aleksandar Noshpal, muzički saradnik Mirijana Živković Kurdadže. Tekst je prevela Teodora Marković.

U predstavi igraju Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Bonus video: