Virtuelni prikaz djela 102 umjetnika

Tradicionalna izložba ULUCG dostupna je publici online
724 pregleda 1 komentar(a)
Dio virtuelne izložbe sa kojeg krećete u “obilazak”, Foto: Ulucg.me
Dio virtuelne izložbe sa kojeg krećete u “obilazak”, Foto: Ulucg.me
Ažurirano: 26.03.2020. 12:00h

”Prilagođavamo se okolnostima. 75. Tradicionalna izložba Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore sada u virtuelnom izdanju... Živimo kulturu. Ostani doma!”, riječi su kojima je predsjednik ULUCG Igor Rakčević otvorio jubilarnu izložbu, a koja je dostupna na internet stranici ulucg.me kao i putem stranica na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Izložba, koja je, s obzirom na njen dug kontinuitet i brojnost izlagača, jedan od najznačajnijih događaja na likovnoj sceni Crne Gore, obuhvata djela 102 umjetnika, članova ULUCG, među kojima su i Krsto Andrijašević, Tomo Pavićević, Vojo Tatar, Sonja i Roman Đuranović, Željko Reljić, Mila Đerković, Nada Kažić, Aleksandar Radević, Mirko Dragović, Đorđe Rašović i mnogi drugi... Ipak, žiri nije bio u prilici da obavi svoj posao i donese odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrade “Milunović, Stijović, Lubarda”, zbog situacije u kojoj se svi zajedno borimo protiv virusa korona.

“Plakete će, naravno, nagrađenima biti uručene naknadno, jer će i ovogodišnji dobitnici nagrade ‘Milunović, Stijović, Lubarda’ biti naknadno izabrani, kada se stvore uslovi za žiriranje”, navode iz ULUCG.

Otvaranje izložbe su upriličili muzičari Miloš Bošković i Nedeljk Pejović, a sve je organizovano u saradnji sa Ministarstvom kulture koje je i pokrovirelj izložbe, u okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, a generalni sponzor je Plantaže d.o.o.

“S obzirom na aktuelne okolnosti, u organizaciji ovogodišnje postavke posebnu zahvalnost upućujemo firmi ‘3D Montenegro’, kao i Boškoviću i Pejoviću koji su uveličali virtuelno otvaranje izložbe”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: