Udovica Krisa Kornela tužila njegove kolege iz benda - Vijesti.me
ZBOG NEISPLAĆENIH HONORARA

Udovica Krisa Kornela tužila njegove kolege iz benda

Viki Kornel podnijela je žalbu federalnom sudu na Floridi u kojoj tvrdi da su povrijeđena autorska prava nekoliko neobjavljenih pjesama

Kris i Viki Kornel
Kris i Viki Kornel (Foto: Shutterstock)

Udovica rok legende Krisa Kornela tužila je bivši bend svog preminulog supruga "Soundgarden" zbog tvrdnji o neisplaćenim honorarima, navodi se u medijskim izvještajima.

Viki Kornel podnijela je žalbu federalnom sudu na Floridi u kojoj tvrdi da su povrijeđena autorska prava nekoliko neobjavljenih pjesama. U žalbi se navodi da duguje preko sto hiljada dolara njoj i njihovoj djeci.

U sudskoj dokumentaciji se tvrdi i to da Kornelove bivše kolege iz Soundgardena pokušavaju da prisvoje njegovo intelektualnu svojinu  kako bi mogli bez isplaćivanja bilo kakve nadoknade njegovoj porodici da distribuiraju njegove još uvijek neobjavljene pjesme.

Navodi se i to da je Soundgarden nerijetko pribjegavao taktikama pritiskivanja, uznemiravanja, nezakonitog pretvaranja autorskih prava i iznudi, a s druge strane iz grupe sugerišu da Viki blokira puštanje novih pjesama.

Kornel je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Detroitu u maju 2017. godine nakon što je sebi oduzeo život.

U objavi na Instagramu u ponedjeljak, njegova udovica Viki rekla je da je neće ostaviti po strani supruga zbog tuđeg komfora ili profita.


Najčitanije iz sekcije Zabava