Analogna Ana u digitalnoj stranci - Vijesti.me
BALKAN

Analogna Ana u digitalnoj stranci

Brnabić
Brnabić (Foto: Betaphoto/Slobodan Miljević)

Prošlo je tačno godinu dana otkad je Ana Brnabić u intervjuu za  Nedeljnik, 11. oktobra prošle godine, izjavila: “Moram da kažem da sam  počela da razmišljam da se učlanim u SNS”.

Bio je to istorijski  trenutak pošto je iz prve ruke ustanovljeno da Ana Brnabić ponekad i  razmišlja, s tim što za razliku od ostatka čovečanstva svima mora da  razglasi trenutak kada je počela da razmišlja.

-Tri, čet’ri, sad! Počinjeeeem! - ima običaj Ana Brnabić tako da uzvikne usred radnog vremena.

Onda ispred kancelarije postavi znak: “Razmišljanje u toku!”, nešto kao: “Radovi u toku!”.

S  tim što umesto one siluete s lopatom u rukama koja se nalazi na  saobraćajnom znaku “Radovi u toku”, na znaku “Razmišljanje u toku”  nalazi se silueta premijerke kako misli, dakle, postoji.

Ani Brnabić,  pak, najvažnije je da nesumnjivo dokaže da postoji, a to se u nekim  pravcima filozofije pokazuje tako što misliš, misliš, misliš, misliš,  misliš…

Al’ tako misliš da svi moraju biti obavešteni da misliš, jer  ako ihunapred obavestiš da misliš, onda će znati i da postojiš. Taj  proces kod Ane Brnabić, pak, ume da se oduži.

Postoje, naime, dve  škole mišljenja kada su u pitanju procesi razmišljanja kod Ane Brnabić.  Jedna škola smatra da Ana Brnabić deluje kao osoba koja ama baš nikada  ne razmišlja. A u SNS vole takve mislioce. Druga škola mišljenja smatra  da Ana Brnabić mora malo duže da razmišlja kako bi shvatila svet oko  nas, i ta škola mišljenja je u četvrtak trijumfovala.

-Naša istraživanja su sada potpuno precizna: Ana Brnabić jeste malo analogna, ali razmišlja!

Od  početka do kraja razmišljanja potrebno joj je tačno 365 dana. Koliko  treba Zemlji da se okrene oko Sunca, toliko treba i Ani Brnabić da  promisli oko svega, pa i oko Srpske napredne stranke! Fantastično  otkriće! - saopštili su jutros rano naučnici sa Instituta za produžena  razmišljanja i produženi espreso.

Za razliku od razmišljanja o  učlanjenju u SNS, koje može potrajati 365 dana, sam čin učlanjenja,  prema Instagram fotografiji učlanjenje Ane Brnabić u SNS, sasvim je  jednostavan. Potreban vam je jedan laptop marke “Lenovo”, širok osmeh i  bela košulja s podvrnutim rukavima. Pionirska marama nije potrebna. I  sve se završava samo sa dva klika mišem.

- Najveći trijumf  digitalizacije iz mog premijerskog ekspozea je činjenica da za  učlanjenje u Srpsku naprednu stranku ne morate više da čekate u dugim  redovma ispred mesnih i opštinskih odbora SNS. Sve možete obaviti od  kuće, preko računara - izjavila je ponosna nova članica SNS.

Postoji  verovanje da je čin učlanjenja Ane Brnabić u SNS zapravo bio jedan u  nizu naprednih tizera pod naslovom “Digitalna budućnost Srbije”, jer sem  što ćete moći da od mini pice napravite piceriju, da se teleportujete  na sastanak ili preletite Srbiju u letećem automobilu ko da ste dvoglavi  orao ili jednoglavi Orlić, već sada možete za dve sekunde da uradite  najvažniju stvar za svoju budućnost - da postanete naprednjak. Jer kada  svi građani Srbije postanu naprednjaci blagodareći trijumfu  digitalizacije Brnabić kabineta - i predsednik Vučič će biti sit, i  naprednjaci na broju. U SNS se uveliko razmišlja o kreiranju specijalne  aplikacije za učlanjenje u partiju, na kojoj već radi tim stručnjaka iz  Markosofta, naprednjačke verzije Majkrosofta.
- Moramo napraviti  nešto što će svakom građaninu omogućiti da iz kafića, iz autobusa, iz  kola, sa bicikla, postane član naše stranke, nešto kao Viber! - objasnio  je Marko Đurić, direktor Markosofta, stranačke kompanije za učlanjenje.

Trenutno  se radi na revolucionarnoj aplikaciji Jiber, u prevodu na srpski  Džiber, tako da će uskoro svi zainteresovani moći da se učlane u SNS  preko Džibera. Oni starovremenskiji građani Srbije, doduše, imaće  mogućnost da se u SNS i dalje učlane direktnim kontaktom, na primer  preko Bate Gašića, Marijana Rističevića i drugih dražesnih SNS likova,  što će takođe biti varijanta učlanjenja preko Džibera, ali analognog  džibera.

I svi će biti srećni skoro ko Ana Brnabić, prva osoba na  svetu koja se učlanila u nešto čiji je član već bila, makar po duhovnoj  vertikali. I prvoj osobi u vaseljeni koja je godinu dana razmišljala o  učlanjenju u nešto čega je već član, samo izgleda toga nije bila svesna.  O tome zašto nije bila svesna, saznaćete već za 365 dana, kada malo  razmisli…

(rs.n1info.com)


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Kolumne