Velja Velji oči ne vadi - Vijesti.me
NEKO DRUGI

Velja Velji oči ne vadi

Neka lica, naime, ostala su gde su bila na početku - tamo neka lica na tamo nekim prostorima

Velimir Ilić
Velimir Ilić (Foto: screenshot (YouTube))

Mi smo povezali neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima, neka lica smo povezali sa drugim licima koja su bila umešana u takva dela - objasnio je svojevremeno ministar unutrašnjih dela (koji i nije neko bog zna kakvo lice,) kako je policija raskrinkala do dan-danas neraskrinkan slučaj Jajinci. 

Te se ispostavilo da slučaj nekih lica na nekih prostora i nije neki slučaj, kako je izgledalo na nekom početku.  Neka lica, naime, ostala su gde su bila na početku - tamo neka lica na tamo nekim prostorima.

Slično se desilo i Velji Iliću: on je povezao neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima i neka lica sa drugim licima - doduše tek pošto su njega neka lica udaljila sa nekih prostora.
Konkretno: Velja je povezao neko lice sa nekim prostorima (najviše Zemuna), zatim je neko lice povezao sa nekim predmetima (najviše krivičnim), a onda je neka lica povezao sa drugim licima koja su bila umešana u razna dela (najviše nedela). Problem je, međutim, što neko lice nije samo neko lice, već je u pitanju Vučićev ministar zdravlja u drugom mandatu glavom i bradom, a to lice je Velja povezao sa nekim licima koja, takođe, nisu samo neka lica, već neka lica sa nekih poternica.

Još konkretnije: fotografije nekog Lončara sa nekim Spasojevićem ubačene su u poštansko sanduče nekog Velje Ilića, kako je on to uverljivo objasnio na pitanje: "Otkud mu te fotke baš sada?"

- Ubacili mi u sanduče! - rekao je neki Velja.

Situacija je, jelte, zamisliva - Velja Ilić otvara poštansko sanduče, ispadaju mu flajeri za halo picu, roštilj na kilo, vodoinstalaterske usluge, čišćenje tepiha...

- Jao vidi ovo! Mora da je neki flajer za neku privatnu kliniku! - uzvikne neko lice Velja pošto je na flajeru iz poštanskog sandučeta ugledao konkretno neko lice Lončar Zlatibor kako je zagrlilo konkretno neko lice Spasojević Dušan.

Na flajeru doduše, primetilo je neko lice Ilić, nedostaje samo broj telefona i nekakav slogan prigodan za privatne klinike. Recimo: "Pacijent je uvek u pravu".

Ili: "Naš doktor u zagrljaju sa uvek zadovoljnim pacijentima".

I sa tim flajerom Velja Ilić postupio je ko i svaki normalan čovek: bacio ga u kantu zajedno sa onim ostalim flajerima.

- Koji će mi k.... Htedoh reći: koji će mi k...oridor! - rekao je garantovano Ilić Velimir gužvajući flajere i bacajući ih zbirno u kantu, od onog za kaprićoze do onog za privatnu liniku Zlatibora Lončara.
I mnogo godina kasnije, Velji nešto klikne u glavi.

- Ženo, gde sam ja bacio onaj flajer za onu privatnu kliniku... - kopao je Velja danima po svim kontejnerima u Čačku i okolini dok nije našao onaj flajer i pokazao ga svima na konferenciji za štampu.

Sve je urađeno po sistemu: vrana vrani oči ne vadi sve dok vranu ne zavrnu za poziciju direktora javnog preduzeća!

Taj sistem mogao bi se nazvati i "Velja Velji oči ne vadi" i široko je rasprostanjen među razvedenim supružnicima i raskantanim koalicionim partnerima.

Taka su neka vremena, međutim, da će se u Srbiji pojavljivati sve više ljudi koji će po poštanskim sandučićima, među brdom flajera, nalaziti što-šta zanimljivo.

Međutim, neće to biti ništa strašno: od sistema Velja Velji oči ne vadi, gori je jedino sistem - premijer ministru oči ne vadi.

(danas.rs)


Najčitanije iz sekcije Kolumne