Vučićeva Srpska lista - Vijesti.me
LOVAC NA ZMAJEVE

Vučićeva Srpska lista

Da Andrija i Medo ne bi bili sami, a da bi predsjednik Vučić pokazao omiljeni koalicioni kapacitet, on će pokušati za buduću Srpsku listu da obezbijedi i učešće SNP-a i Ujedinjene. Milačić je još uvijek na zagrijavanju pored aut linije, ali spreman da i on svakog časa uleti. Samo ako dobije mjesto prije 20. pozicije na izbornoj listi

Vučić
Vučić (Foto: predsednik.rs)

Čak i oni u Montenegru koji rado skandiraju “Kosovo je srce Srbije”, siguran sam, nikad nijesu čuli za Gorana Rakića. Evo da ga predstavim - on je lider Srpske liste, Vučićeve omiljene političke grupacije na lažnom Kosovu. 

Taj Rakić i ta Srpska lista puna srca i uz punu podršku predsjednika Srbije, učestvuju na svim tamošnjim izborima, pa čak i u vršenju vlasti, kako bi lažno Kosovo jednog dana postalo punopravni član UN. I ostalih međunarodnih organizacija.

Dakle, taj Rakić Vučiću na lažnom Kosovu dođe isto što i Andrija Mandić u lažnom Montenegru. To znači, da je AM lider buduće Srpske liste koja bi na ovdašnjim izborima trebalo da bude taster koalicija velikog AV. I kao takva spremna da osvoji ili makar uđe u vlast lažne države Montenegro.

Aleksandar Vučić je, dakle, najveći pobjednik litija. Dosad. Veći nego Sveti Sava a kamoli Amfilohije. Naime, nakon što je srpski vožd za “državni udar” na tacni isporučio lidere DF-a bratu Milu, sada je iskoristio vaskolike litije da ih prigli i pruži punu podršku u “odbrani svetinja”. Usput je multipraktik od Vulina izvukao iz nekog magacina repliku Miloševe sablje, kojom je posjekao Murata na lažnom Kosovu, da bi je uručio Mandiću. Za istorijsko vođenje one baterije Sedmog bataljona 1999. u pobjedi nad zločinačkom NATO alijansom. 

Da Andrija i Medo ne bi bili sami, a da bi predsjednik Vučić pokazao omiljeni koalicioni kapacitet, on će pokušati za buduću Srpsku listu da obezbijedi i učešće SNP-a i Ujedinjene. Milačić je još uvijek na zagrijavanju pored aut linije, ali spreman da i on svakog časa uleti. Samo ako dobije mjesto prije 20. pozicije na izbornoj listi.

Kako Vučić uopšte nije tupav i šlampav kakvim se sam predstavlja, on zna da je ovakva Srpska lista, čak i sa potentnim Markom, nedovoljna da se osvoji vlast. I pobedi Milo. Zato će Mandić i Medo biti maksimalno otvoreni za postizbornu koaliciju, i to bez velikih apetita. Možda da dobiju samo Zenkino i Janovićevo ministarstvo. Plus Aerodrome, jer Andrija i Milan ne izlaze iz aviona. Vučićevog.
U takvom mogućem scenariju DPS nakon tri decenije ide u opoziciju, a Vučić zove Mila i tješi ga pričom kako je on dugo, dugo bio opozicija. Pa mu zato sada ne pada na pamet da pusti vlast! Ni po koji cijenu. Kuku Srbiji.

S druge strane, ako Srpska lista u lažnom Montenegru na budućim izborima osvoji manji broj glasova od očekivanog, to bi značilo da patriotski blok na čelu sa Milom još jednom trijumfuje - Aleksandru Velikom neće biti teško da prvi uputi čestitku bratu Đukanoviću. Bilo preko Pinka ili preko braće - Andreja i Aca. Ili možda čak Bebu i Caneta iz svog kabineta ubaci u avion za Podgoricu da Milu kažu kako je Vučić u stvari navijao za njega.

Nešto po sistemu koji, kako tvrdi Jeremić, predsednik svih Srba praktikuje za Amfilohija - u Moskvi ga ogovara da je američki čovjek a u Vašingtonu da je ruski! Genije je taj Vučić, iako garava lica. Čak bi na kraju u takvom raspletu uspio i da bratu Milu proda Mandića kao pomenutog Gorana Rakića - za najboljeg manjeg partnera DPS-a u budućoj Vladi i najboljeg zaštitnika srpskih interesa u lažnom Montenegru?!

Kad smo već kod Mitropolita - velika je enigma čiji je on. To jest za koga ovog puta igra. Za Vučića ili Đukanovića. Ili za obojicu?! Ili za sebe?!I tu su stvari jasne: ako Amfilohije relativno brzo završi pregovore sa Vladom oko statusa Crkve, onda je on pod stare dane učinio nešto značajno za sebe i za Crnu Goru. 

Pošto se “misli kopati” u Crnoj Gori, takva mogućnost nije isključena iako se Đukanovićevi trubači ubiše da ga vrate u ‘90. i Arkanovo društvo. Kao da je Milo tada bio bolji. Ali samo Vođa ima pravo na greške i zablude. Tako bar kaže dvorska kamarila. Ako bi Amfilohije ispao cool, a Crna Gora izašla iz litija manje posvađana nego što je u njih ušla, onda bi i Đukanović i Vučić ostali na suvom. 

Kao hobotnice bez vode. To bi posebno za Đukanovića bio veliki poraz. Jer bi pitanje Zakona bilo riješeno određenim ustupcima Amfilohiju, ideja CPC pokopana, što je sam Đukanović već i uradio, još bi lider DPS-a u izbornu kampanju ušao bez koske kojom nam (opet) brani državu. Vučić bi, takođe, u takvom raspletu ostao kratkih rukava - njegova Srpska lista bi morala na izbore bez litija kao platforme!

U suprotnom - ako Amfilohije bude simulirao dijalog sa ciljem da do kompromisa sa Vladom i ne dođe, onda on litijama direktno ulazi u predizbornu kampanju za jesenje izbore! Tada bi značilo da igra i za Vučića ali i za Mila. Jer Đukanovićev DPS i sateliti bi time dobili pogonsko gorivo da još jednom duboko podijele Crnu Goru i izbore svedu na novi referendum! Odbrana Milove vlasti bi bila jednako odbrana države! 

Pa neka zucne neko ako smije o Koverti i Limenki.
To bi se, takođe, mnogo dopalo i Vučiću jer bi njegova Srpska lista na krilima litija sigurno postigla najbolji rezultat ikad. Plus - duboko podijeljna Crna Gora je i slaba Crna Gora, a Vučić je najviše voli baš takvu.

Dani i sedmice koje dolaze riješiće sve nedoumice. Ali kako god - stvari sada izgledaju tako da skoro u svakoj varijanti Vučić ima win-win poziciju.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Kolumne