Luka Tito Faraći na Strip vikendu u Novom

HSF organizuje Strip vikend u saradnji sa Ambasadom Italije i JUK Herceg festom
222 pregleda 0 komentar(a)
Luka Tito Faraći
Luka Tito Faraći
Ažurirano: 29.01.2019. 15:32h

Italijanski polivalentni umjetnik – muzičar, strip scenarista i crtač, Luka Tito Faraći, učestvovaće na Strip vikendu koji od 14. do 16. februaru organizuje Hercegnovski Strip Festival (HSF), saopštili su danas organizatori.

Ovogodišnji strip vikend održaće posvećen je italijanskom kulturnom strip fenomenu Teksu Vileru (Tex Willer) koji proslavlja 70 godina postojanja.

“Faraći je od 2007. do danas uradio nekoliko desetina brojeva, kao i dva maksi izdanja, jednog od najpoznatijih strip junaka - legendarnog Teksa, a pored njega gost na strip vikendu je i sjajni italijanski crtač Walter Venturi (Valter Venturi). Ovaj fenomenalni umjetnik je bio gost 12. izdanja Hercegnoskog strip festivala održanog prošle godine u septembru, a od 2012. godine radi za izdavačku kuću Bonelli Editori pod čijim okriljem se i štampa Teks”, saopštili sui z HSF.

Navode I da su “gosti Četvrtog strip vikenda su i predstavnici beogradske izdavačke kuće Veseli Četvrtak predstavnici Bonelija za ovdašnje tržište, koji će održati predavanje o istorijatu i fenomenu uspjeha na ovdašnjim porstorima stripa Teks Viler, dok će Tito Faraći kao jedan od generalno najboljih poznavalaca Teksa držati uopšteno predavanje o kultnom rendžeru i avanturama kroz koje ovaj strip junak prolazi već 70 godina”.

HSF organizuje Strip vikend u saradnji sa Ambasadom Italije i JUK Herceg festom, a u okviru Dana italijanske kulture na ovogodišnjem jubilarnom 50. izdanju Praznika mimoze.

Bonus video: