Jasminu, Milutinu, Ljubiši, Vjeri i Aleksandru ulaznice za predstavu "Severoistok"

„Beo art“ revija predstava dovešće pred našu publiku neka od najpopularnijih glumačkih imena u regionu
678 pregleda 0 komentar(a)
Iz predstave "Severoistok", Foto: Beo Art
Iz predstave "Severoistok", Foto: Beo Art
Ažurirano: 25.02.2019. 12:18h

Jasmin Murić, Milutin Popović, Ljubiša Martinović, Vjera Vučelić i Aleksandar Šćepanović osvojili su po dvije ulaznice za predstavu "Severoistok", 8. marta u KIC-u "Budo Tomović".

Predstava "Severoistok" igra se u sklopu "Beo art" revije predstava, koja će se u Podgorici i Budvi održati od 8. do 12. marta.

Narednih dana pratite naš portal kako biste imali priliku da osvojite ulaznice i za preostale predstave: "U agoniji", "Balava" i "Frenki i Džoni".

Komad „Severoistok“ režirala je Jana Maričić, po tekstu Torstena Buhštajnera napisanom na osnovu istinitih svjedočenja preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002.

Te godine, samo trinaest mjeseci nakon 11. septembra koji svijet pamti po jednom od najstrahovotijih terorističkih napada, grupa čečenskih terorista upala je u pozorište i prekinula izvođenje ruskog nacionalnog mjuzikla „Nordost“ zatočivši 850 talaca, sa ciljem da prisli rusku vlast da povuče svoje trupe iz mjesta Groznog. Likovi koji pred publikom ubjedljivo i autentično oživljavaju prizore ovog stradanja su Čečenka koja učestvuje u napadu, Ruskinja koja se našla u publici i Letonka koja je tada spasavala žrtve.

Njih smjelo i delikatno tumače glumice Katarina Žutić, Jovana Gavrilović i Milica Janevski. Komad je rađen u koprodukciji „Be arta“ i Bitef teatra.

„Beo art“ revija predstava dovešće pred našu publiku neka od najpopularnijih glumačkih imena u regionu i predstaviti neke od uspješnijih i gledanijih komada nezavisne produkcijske kuće „Beo Art“ iz Beograda.

U okviru revije koja se prvi put organizuje u Crnoj Gori, publika će moći da pogleda četiri predstave u kojima samo neke od uloga tumače Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Sloboda Mićalović, Marija Vicković, Igor Đorđević i drugi.

Bonus video: