LEKIĆ I POPOVIĆ U TRSTU

Crnogorske muzičarke u Italiji

Flautiskinja Žana Lekić i pijanistkinja Nataša Popović održaće koncert i masterclass iz kamerne muzike na Konzervatorijumu “Giuseppe Tartini” u Trstu
441 pregleda 0 komentar(a)
Žana Lekić i Nataša Popović, Foto: Privatna arhiva
Žana Lekić i Nataša Popović, Foto: Privatna arhiva

Profesorice Muzičke akademije sa Cetinja, flautiskinja Žana Lekić i pijanistkinja Nataša Popović, od danas pa do 8. marta boraviće na Konzervatorijumu “Giuseppe Tartini” u Trstu u Italiji, gdje će održati masterclass iz kamerne muzike.

U okviru ove posjete, predviđen je i koncert crnogorskih umjetnica na kojem će, pored kompozicija C. Ph. E. Bacha, J. Ruttera, N. Rote, biti izvedena i muzika crnogorskih kompozitora, i to: B. Tamindžića, B. Zenovića,D. Krdžića i Aleksandra Perunovića.

Kompozicija “Through Rose Colored Glasses”, za flautu i klavir, crnogorskog kompozitora Aleksandra Perunovića ovom prilikom će biti premijerno izvedena, u Italiji.

Lekić je vanredni profesor na cetinjskoj Akademiji, a rođena je 1977. godine u Kraljevu. Završila je nižu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“, u klasi uglednog pedagoga, prof. Karolja Maročika. Muzičku akademiju na Cetinju upisala je 1997. godine u klasi eminentnog flautiste, prof. Ljubiše Jovanovića, diplomirala je 2000.,a magistrirala 2003. sa najvišim ocjenama.

Popović je rođena 1973. godine u Podgorici. Muzičku akademiju u Podgorici, klavirski odsjek, u klasi prof. Vječeslava Gabrijelova, upisala je 1991. a 1995. godine diplomirala u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.

Obje su osvajale brojne nagrade i usavršavale se na raznim seminarima.