Konkurs za nagradu "Risto Ratković" otvoren do 1. jula

"Prijedloge mogu slati izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Zainteresovani su dužni dostaviti šest primjerka knjige koju predlažu za nagradu"
323 pregleda 0 komentar(a)
Sa Ratkovićevih večeri poezije (arhiva), Foto: Foto ZooM, Foto ZooM
Sa Ratkovićevih večeri poezije (arhiva), Foto: Foto ZooM, Foto ZooM
Ažurirano: 05.03.2019. 14:27h

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je konkurs za nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji traje do 1. jula.

Prema riječima direktora JU "Ratkovićeve večeri poezije“ Kemala Musića za nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati samostalne zbirke poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije, dok ponovljena izdanja i izbori, ne mogu konkurisati za nagradu.

"Prijedloge mogu slati izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Zainteresovani su dužni dostaviti šest primjerka knjige koju predlažu za nagradu", kazao je Musić.

Musić napominje da je na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno dostaviti, u šest primjerka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu.

Sve prijedloge dostavljati na adresu: Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije”, ulica Muha Dizdarevića bb, 84.000 Bijelo Polje – Crna Gora, sa naznakom “Za konkurs Ratkovićevih večeri poezije”.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona +38267614711, ili e-mail rvp@bijelopolje.co.me

Bonus video: