Daris Popara najbolji glumac smotre dramskog stvaralaštva

Prvu nagrada za predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi ''Za tebe tata...''( OŠ ''Vladislav Sl. Ribnikar'' iz Rasova)
282 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednička predstava
Pobjednička predstava
Ažurirano: 17.04.2019. 16:01h

Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, na smotri dramskog stvaralaštva osnovnih škola pripala je Darisu Popari, za ulogu Pruta u predstavi ''Pobuna vaspitnih mjera'' OŠ ''Šukrija Međedović'' iz Godijeva, dok je najbolju žensku ulogu ostvarila Ksenija Gutić, za ulogu kćerke u predstavi ''Za tebe, tata'' OŠ ''Vladislav Sl. Ribnikar'' iz Rasova.

Prvu nagrada za predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi ''Za tebe tata...''( OŠ ''Vladislav Sl. Ribnikar'' iz Rasova). Najbolji reditelj bila je Zagorka Rakonjac, koja je režirala ovu predstavu. Najbolju kolektivnu igru pokazali su mladi glumci komada ''Za tebe, tata'' OŠ ''Vladislav Sl. Ribnikar'' iz Rasova, a kostimom se izdvojio Nikola Cakoviću i Ivani Cvijović, za kostime u predstavi ''Crnogorska svadba'' OŠ ''Krsto Radojević'' iz Tomaševa. Nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je Zagorki Rakonjac za scenografiju predstave ''Za tebe, tata'' OŠ ''Vladislav Sl. Ribnikar'' iz Rasova.

Druga nagrada za predstavu u cjelini pripala je predstavi ''Crnogorska svadba'' OŠ ''Krsto Radojević'' iz Tomaševa, koju su režirali Nikola Caković i Ivana Cvijović, a treću su ravnopravno podijelile predstave ''Kobajagi škola'', koju je režirao Ljubiša Jovanović (OŠ ''Pavle Žižić'' iz Njegnjeva) i ''Pobuna vaspitnih mjera'', koju je režirala Adela Mucević ('' OŠ ''Šukrija Međedović'' iz Godijeva).

Najbljolji partneri u igri na smotri su bili Vasilije Knežević i Erna Adžibulić, u predstavi ''Za tebe, tata'', a priznanje za mušku glumačku bravuru pripala je Stefanu Đurišiću, za lik oca u predstavi ''Crnogorska svadba'' OŠ ''Krsto Radojević'' iz Tomaševa, dok je nagrada za žensku glumačku bravuru dodijeljena Hani Kovačević, za ulogu Ane u predstavi ''Kobajagi škola'' OŠ ''Pavle Žižić'' iz Njegnjeva.

Ženskom epizodnom ulogom izdvojila se Dijana Tvrdišić, za za ulogu profesorke književnosti u predstavi ''Kobajagi škola'' OŠ ''Pavle Žižić'' iz Njegnjeva, a muškom Denis Pantić, u istoj predstavi.

Smotru na kojoj su učestvovale četiri škole te opštine je pratio žiri u sastavu: Blaga Žurić, prosvjetna nadzornica u Zavodu za školstvo, predsjednica žirija i članovi Jusuf Bajramspahić i Predrag Vukojević, glumaci Bjelopoljskog pozorišta.

Takmičenje glumaca je otvorila predstava ''Šuma je moj dom'', koju su po tekstu Dragana Ognjanovića adaptirale i režirale Rajka Babić i Julija Rakočević, a izveli su je mališani starije vaspitne grupe vaspitne jedinice ''Crvenkapa'' Dječjeg vrtića ''Dušo Basekić''

Bonus video: