Film o Električnom orgazmu

Film, koji slika portret jednog od najpopularnijih i najdugovječnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, premijeru će imati na Beldoksu, koji će biti održan od 8. do 15. maja u Beogradu, prenosi Tanjug
252 pregleda 0 komentar(a)
Električni orgazam, Foto: Beta
Električni orgazam, Foto: Beta

Prateći čuveni srpski rok sastav na prekookeanskoj turneji u proljeće 2018, Marija Vukić je snimila film “Električni orgazam za ljude budućnosti”.

Film, koji slika portret jednog od najpopularnijih i najdugovječnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, premijeru će imati na Beldoksu, koji će biti održan od 8. do 15. maja u Beogradu, prenosi Tanjug.

U filmu se otkrivaju zanimljivi i manje poznati detalji koji su činili njihovu 39 godina dugu karijeru.

“Tridesetak godina se družim sa njima, oni su moji kućni prijatelji. Dosta vremena provodimo zajedno i sreli smo se na koncertu u Pragu u decembru 2017. kada su pomenuli turneju po Kanadi i SAD, i pozvali i mene da krenem. Iz te njihove izgovorene rečenice u meni se rodila ideja da možemo da snimimo film o grupi koja postoji 39 godina, o jedinom novotalasnom bendu s kraja 70-ih i početka 80-ih, koji pod istim imenom svira i 25 godina u istom sastavu”, kazala je Vukićeva.

Istakla je da se nije rukovodila time da to bude biografski film.

“Htjela sam da pokažem njih kao karaktere, prepustila sam njima da vraćanjem u prošlost sagledaju sebe”, dodala je ona.

Bonus video: