Sjutra otvaranje izložbe „Ponovni susreti” Zorana Bulatovića u Herceg Novom

U postavci galerije Sue Ryder je 27 djela iz perioda “Raspeća”, ali i apstrakcije i nekoliko portreta
171 pregleda 0 komentar(a)
Ponovni susreti, Foto: Sue Ryder
Ponovni susreti, Foto: Sue Ryder

“Ponovni susreti” naziv je izložbe grafika Zorana Bulatovića (1952-2015) koja će sjutra u 19 sati biti otvorena u Galeriji Sue Ryder u Herceg Novom.

U postavci je 27 djela iz perioda „Raspeća“, ali i apstrakcije kao i nekoliko portreta.

Izložbu će otovriti slikarev prijatelj Goran Skrobanović, licencirani viši konzervator koji je na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao da je “Zoran bio čovjek koji je odlučio da živi od umjetnosti i za umjetnost”.

"Nije volio da ga zovu umjetnikom, već je za sebe govorio da je majstor. Ne postoji na prostoru bivše Jugoslavije umjetnici koji su uspjeli, kao Zoran, da grafiku dovede na najviši mogući nivo. Unapređivao je tehniku grafike do nivoa koji je savršen. Zoran se nikada nikome nije zamjerio i živio je svoj život. Imao je dvije ljubavi, porodicu i i umjetnost. Nije ga interesovalo da bude dio establišmenta”, kazao je Skrobanović.

Bulatović je bio svestran i između ostalog slikao je i ikone.

“Obično ih je radio za prijatelje i nikada ih nije naplaćivao. Uradio je i najljepši suvenir Herceg Novog, to je parapetna ploča iz Muzeja koju je uradio i vratio nazad”, kazao je Skrobanović.

Slikareva kćerka Ana Bulatović kaže da je iza njenog oca ostalo mnoštvo radova koji “moraju da izađu na svjetlost dana”.

Zoran Bulatović završio je Akademiju umetnosti u Prištini, odsjek grafike, u klasi profesora Zorana Jovanovića, 1983. godine.

Bio je član Udruženja likovinih umjetnika Crne Gore, a izlagao je na samostalnim I grupnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji I Holandiji.

Bonus video: