"Kir Janja" u Herceg Novom

Petoro glumaca Okret teatra, u ovoj dramatizaciji najpoznatije komedije Jovana Sterije Popovića, uspijeva da djelo prikaže vjerno osnovnim motivima
127 pregleda 0 komentar(a)
Plakat predstave
Plakat predstave

Predstava ''Kir Janja'' u izvođenju Okret teatra iz Beograda, biće izvedena u četvrtak 16. maja u Dvorani Park sa početkom u 12 sati. U predstavi glume Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta, dok adaptaciju i režiju predstave potpisuje Okret teatar.

Petoro glumaca Okret teatra, u ovoj dramatizaciji najpoznatije komedije Jovana Sterije Popovića, uspijeva da djelo prikaže vjerno osnovnim motivima.

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama djeci i mladim ljudima približi svijet lektire. S obzirom da je ovo djelo iz lektire II razreda srednje škole na predstavu su pozvani učenici starijih razreda osnovnih škola i srednje škole “Ivan Goran Kovačić”.

Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u beogradskim pozorištima “Boško Buha”, “Pozorište na Terazijama”, “Jugoslovensko dramsko pozorište”, “Narodno pozorište”, “Madlenianum”, kao i u televizijskim igranim serijama, dječijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Bonus video: