Umjetnička kolonija na temu korupcije

Rok za prijave na javni poziv, koji je raspisao Centar za građansko obrazovanje, otvoren je do 3. juna
299 pregleda 3 komentar(a)
Konkurs otvoren do 3. juna
Konkurs otvoren do 3. juna

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i NVO Za druga objavili su javni poziv za učešće na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika, a rok za prijave je 3. jun 2019 godine do 17 časova.

“U cilju doprinosa borbi protiv korupcije kroz alternativne načine i mobilizaciji umjetničke zajednice u komunikaciji aktuelnih društvenih izazova, pozivamo vizuelne umjetnike, kao i studente vizuelnih umjetnosti da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika”, poručili su organizatori i dodali da će u fokusubiti učešće umjetnika u tretmanu korupcije kao evidentne i pogubne društvene devijacije.

Originalni radovi učesnika na koloniji treba da obuhvate percepciju, uzroke i posljedice koruptivnih praksi u svim društvenim i političkim aspektima, objašnjavaju organizatori i dodaju da je planirano da kolonija traje tri dana (preliminarni datumi su od 13. do 15. juna).

Dokumentacija za prijavu se dostavlja u elektronskoj formi: ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu; kratku biogafiju (sa posebnom osvrtom na radove ili aktivnosti u ovoj oblasti, ako ih je bilo); predlog potrebnog materijala za rad tokom trajanja kolonije, na adresu: info@cgo-cce.org sa naznakom „Prijava na javni poziv za regionalnu koloniju“.

Poziv je raspisan je u okviru projekta “Smjestimo korupciju u muzej!” koji CGO sprovodi u partnerstvu sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI) iz Podgorice, NVO Bonum iz Pljevalja, UL Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Agencijom za sprječavanje korupcije i Ministarstvom javne uprave, finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: