Dulse Ponteš na Kanli kuli 17. avgusta

Biće organizovani Herceg Novi Guitar Day koji će promovisati program festivala na različitim lokacijama u Herceg Novom, kao i midnight Guitar Art Café Club
221 pregleda 0 komentar(a)
Dulse Ponteš, Foto: Privatna arhiva
Dulse Ponteš, Foto: Privatna arhiva

Zvijezda 14. Guitar art summer festa (GASF) koji će se u Herceg Novom održati od 15. do 20. avgusta je portugalska umjetnica Dulse Ponteš koja će imati koncert na Kanli kuli 17 avgusta. U svijetu je poznata po interpretaciji pesme ‘’Canção do mar’’ - koja je postala najizvođenija portugalska pjeesma svih vremena. Tradicionalni fado spaja sa savremenim stilovima, a njena muzika, osim iberijskom muzičkom tradicijom, inspirisana je i arapskim, afričkim i brazilskim zvukom

Njenih devet albuma prodati su u više miliona primjeraka uz brojna kompilacijska izdanja, a sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom. Dobitnica je mnogih međunarodnih nagrada, “Amigo” za najboljeg izvođača latino muzike i međunarodne nagrade ”Tenco” ali i prestižnih priznanja ”Maria Carta” i ”Microfono de oro”.

Na otvaranju 14. GASF nastupiće Quartet While my guitar gently weeps (Španija, Makedonija, Tunis), a u nastavku festivala Daniel Casares (Španija), Pely Barna (Mađarska), Grupa “Spona” (Srbija), Costas Cotsiolis (Grčka) i Campbell Diamond (Australija). Završni program su Gitarske integracije 2, a nastupiće najbolji crnogorski studenti i učenici klasične gitare.

Guitar Art Summer Fest, profesionalna i stručna manifestaciju okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, studenata, do njihovih profesora i vodećih svjetskih gitarista. Osim koncerata planirane su majstorske radionice, izožbe i drugi sadržaji. U galeriji SueRyder biće retrospektivno predstavljena najveća imena festivala u protekle dve decenije.

Biće organizovani Herceg Novi Guitar Day koji će promovisati program festivala na različitim lokacijama u Herceg Novom, kao i midnight Guitar Art Café Club.

Za sve programe Festivala na Trgu od muzike ulaz za publiku je slobodan, jedino će za program na Kanli kuli biti organizovana prodaja karata.

Bonus video: