Dječije predstave, muzika i poezija na “Danima Akorda”

Ovogodišnje izdanje “Akordovih” dana zatvoriće poetsko veče Radula Rakočevića Rakocija koji će se predstaviti ranijim, ali i novim stihovima
373 pregleda 0 komentar(a)
Prošlogodišnje izdanje manifestacije, Foto: Dani Akorda
Prošlogodišnje izdanje manifestacije, Foto: Dani Akorda

Tradicionalna manifestacija „Dani Akorda“, koja se održava 22 godine, ovoga puta biće organizovana 9. i 10. juna u Nikšićkom pozorištu, sa terminima od 18 i u 20 časova, a dok je prvi dan posvećen pozorištu, drugog dana su na repertoaru muzičko-pjesnički događaji.

Predstavu „Sedam Snežana i patuljak“, „Akordovog“ dječijeg teatra publika će moći da pogleda 9. juna u 18 časova, a dva sata kasnije komad „Dnevnik Ane Frank“ koji je pripremio „Akordov“ omladinski teatar.

„U protekloj godini smo najviše bili usmjereni na pozorišnu djelatnost. Učestvovali smo na mnogim festivalima kako u zemlji, tako i u inostranstvu, gdje smo dostojno predstavljali svoj grad i Crnu Goru i uvijek se vraćali sa pregršt nagrada i priznanja. Akord teatar, ovjenčan mnogim festivalskim nagradama, opstao je i kada je to bilo nemoguće i sve do danas je jedan od najboljih amaterskih teatara u Crnoj Gori ”, kazao je “Vijestima” direktor Kulturno kreativnog centra “Akord”, Dragan Knežević.

Irina Bulatović (12), članica Akordove muzičke radionice, imaće koncert 10. juna u 18 časova, a izvešće dječije i tinejdžerske hitovi iz regiona. Irina je već šest godina u “Akordu” a osim muzike bavi se plesom i glumom. Gosti na koncertu biće joj Nikolina Orbović, Luka Bajović, Stefana Jočić i kreativni studio “Art viva dance”.

Ovogodišnje izdanje “Akordovih” dana zatvoriće poetsko veče Radula Rakočevića Rakocija koji će se predstaviti ranijim, ali i novim stihovima, dok će gosti biti Dušan Govedarica, Obrad Nenezić i Milena Šućur.

“I ovogodišnje ‘Dane Akorda’ otvaramo čista srca sa željom da naši sugrađani uživaju u raznovrsnom programu. Ponosan sam na 22 godine uspješnog rada”, istakao je Knežević.

Kroz “Akord” je prošlo više hiljada djece od kojih su mnoga postala uspješna u raznim sferama umjetnosti.

“Oni su naš ponos širom svijeta i nikad ne zaboravljaju njihov ‘Akord’. To je naše najveće bogatstvo”, kaže Knežević, ističući da je Akord uspjesima dokazao svoju vrijednost.

Bonus video: