Izložba digitalnih kolaža Đorđa Arnauta u HN: "Istina uvijek šokira javnost"

Digitalni kolaži su uvijek propraćeni tekstom (najčešće citatima pisaca, filozofa, pjesnika i drugih) čija funkcija je višeslojna
400 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe, Foto: Slavica Kosić
Sa otvaranja izložbe, Foto: Slavica Kosić

"Konačno rješenje" naslov je izložbe digitalnih kolaža beogradskog umjetnika Đorđa Arnauta koja je danas u podne otvorena u galeriji "Sue Ryder" u Herceg Novom.

"Istina uvijek šokira javnost. Animalno, primitivno ponašanje savremenog čovjeka je na cijeni. Zaborav je uzeo maha kada su prave vrijednosti u pitanju nakon čega slijede pitanja - kakvo je savremeno društvo? Ko postavlja pravila? Zašto je umjetnost cenzurisana? Odgovore na ova pitanja i na mnoge druge aktuelne teme poput zlostavljanja, seksizma, nerazumijevanja različistosti i drugo.. dokučićete sami kroz ''plakate'' Đorđa Arnauta koji su postavljeni pred vas", kazala je otvarajući izložbu istoričarka umjetnosti Kristina Milatović.

Digitalni kolaži su uvijek propraćeni tekstom (najčešće citatima pisaca, filozofa, pjesnika i drugih) čija funkcija je višeslojna.

“Tekst je tu da pojasni trenutak, ali i da vas uvede u situaciju, da bude melodijska pratnja kadara i istovremeno da ritam i dinamiku. Kombinovanjem fotografije i crteža u formi koja se najčešće koristi za obavještenja umjetnik nam jasno i glasno šalje svoju poruku. Poigravanje sa autoportretom, govori o iscrpnom i promišljenom radu umjetnika kao i njegovom razumijevanju posmatrača i posmatranog", poručila je Milatović.

Đorđe Arnaut je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, odsjek Skulptura u prostoru i arhitekturi.

Učestvovao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi u regionu i Evropi.

Bonus video: