Izložba „Crnogorska pozorišna povijest”

Nakon Bijelog Polja, i građani Pljevalja će imati priliku da krajem juna posjete izložbu i upoznaju se sa razvojem dramske umjetnosti U Crnoj Gori kroz vjekove
219 pregleda 0 komentar(a)
galerija, Foto: Privatna arhiva
galerija, Foto: Privatna arhiva

Izložba „Crnogorska pozorišna povijest”, autorke Slavojke Marojević, iz Nikšićkog pozorišta otvoriće danas program 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koji se održava u Bijelom Polju od 10. do 14. juna.

Izložba će biti otvorena u 18.30 sati, u Centru za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“, kao prateći program Festivala. Pored autorke, o kulturološkom značaju postavke govoriće i dramski umjetnik Dragiša Simović, koji je predsjednik Savjeta ovogodišnjeg FDA u Bijelom Polju.

“Na 13 panoa, riječju i fotografijom, prezentovan je razvoj dramske umjetnosti u Crnoj Gori, a svaki pano pojedinačno predstavlja priču za sebe, odnosno priču o pozorišnom stvaralaštvu grada koji je predstavljen. Ti panoi, sa druge strane, predstavljaju jedinstvenu cjelinu koja govori o bogatstvu pozorišnog života u Crnoj Gori”, navodi se u najavi izložbe.

Nakon Bijelog Polja, i građani Pljevalja će imati priliku da krajem juna posjete izložbu i upoznaju se sa razvojem dramske umjetnosti U Crnoj Gori kroz vjekove. Dizajn je uradio akademski slikar Darko Musić, a rukopise i fotografije grafički je obradio Ranko Radulović.

Bonus video: