Na trećoj večeri FDA i komad Treće veče

Na trećoj večeri 49. Festivala dramskih amatera izveden je komad Dnevnik Ane Frank u dramatizaciji Cvetina Aničića, u režiji Dragana Kneževića, kao i predstava Treće veče, autorski projekat Dragana Koprivice
279 pregleda 0 komentar(a)
Predstava Dnevnik Ane Frank u izvedbi Akordovog omladinskog teatra 19 iz Nikšića, Foto: Jadranka Ćetković
Predstava Dnevnik Ane Frank u izvedbi Akordovog omladinskog teatra 19 iz Nikšića, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.06.2019. 10:41h

Na trećoj večeri 49. Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju predstavili su se glumci Akordovog omladinskog teatra 19 iz Nikšića, komadom Dnevnik Ane Frank, dramatizacija Cvetin Aničić, u režiji Dragana Kneževića.

Iste večeri odigrana je predstava Treće veče, autorski projekat Dragana Koprivice, koju su izveli glumci Studentskog teatra iz Podgorice.

“Radi se o neobičnoj predstavi u kojoj se govori o poplavi i pritisku muzičkih programa televizijskih stanica, koji prerastaju u rijaliti šoue, pri kojima je muzička strana sekundarna, a dominiraju primitivizam i prostakluk. Večerašnji ansambl čine djevojke, što daje poseban smisao predstavi”, kazao je Koprivica.

Mladi glumac Akorda iz Nikšića Radomir Krivokapić je kazao da je srećan što je oduvijek želio da se bavi glumom i da je srećan što je nastupio na FDA:

“Zadovoljan sam svojim nastupom i da sam poslao snažnu poruku proriv nacizma i fašizma, iako na sceni nisam imao mnogo verbalne komunikacije."

Večeras, poslednje večeri festivala u 19 časova nastupa Dramski studio Entuzijasti, Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara, predstavom Sumnjivo lice, Branislava Nušića, u režiji Mirjane Savićević i Ivane Kecojević.

U 20:30 nastupa Društvo sociologa Crne Gore i Centra za kulturu Mojkovac, sa komadom Draga Jelena Sergejevna Ljudmile Razumovske, u režiji Filipa Medenice.

Večeras u 22 sata u čast nagrađeni festivala biće izvedena predstava Persona, Ingmana Bergmana, u režiji Stevana Bodrože, a u adaptaciji Dragane Tripković.

Predstava je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije, KIC-a „Budo Tomović“ iz Podgorice, Centra za kulturu „Vojislav Bulatović – Strunjo” iz Bijelog Polja i Grupom za istraživanje i razvoj kulturne politike.

Proglašenje pobjednika je u 23:30 časova.

Pokrovitelji 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore su Ministarstvo kulture Crne Gore i Opština Bijelo Polje.

Bonus video: