“Draga Jelena Sergejevna” najbolja predstava 49. FDA

Reditelj FIlip Medenica je kazao da je bio sjajan osjećaj kada je ova predstava proglašena za pobjedničku
694 pregleda 0 komentar(a)
Iz pobjedničke predstave
Iz pobjedničke predstave

Predstava “Draga Jelena Sergejevna”, u režiji Filipa Medenice, pobjednik je 49. Festivala dramskih amatera, koji je sinoć završen u BIjelom Polju, odluka je žirija u sastavu , predsjednik Blagota Eraković i članovi Božo Koprivica i Mirko Vlahović.

Drugo mjesto pripalo je komadu “Zalutali metak”, reditelja Branka Kovačevića, a treće predstavi “Treće veče”, Dragana Koprivice.

To je jednoglasnom odlukom donio tročlani žiri,

Pobjedničku predstavu po testu Ljudmile Razumovske, igrali su glumci Društva sociologa Crne Gore i Centra za kulturu Mojkovac.

Reditelj FIlip Medenica je kazao da je bio sjajan osjećaj kada je ova predstava proglašena za pobjedničku.

“Ovo mi je prvi rediteljski poduhvat a peto učešće na FDA. Presrećan sam zbog ovog izuzetnog uspjeha predstave”, kazao je on. Ova predstava osvojila i tutulu za najbolju scenografiju.

„Pozorište je umjetnost najbliža čovjeku i nema svetije umjetnosti nego sebe pokazati u ulozi nekog drugog, odnosno iskazati tuđa osjećanja. Znamo da riječ amater znači onaj koji se bavi nečim iz ljubavi, a ne profesionalno. Zato se po pitanju amaterizma mora nešto pod hitno uraditi“, kazao je predsjednik žirija i reditelj Blagota Eraković.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Branku Kovačeviću, za “zalutali metak, dok je najbolji dramski tekst pisao je Dragan Koprivica, za Treće oko. Toj predstavi pripala je i nagrada za najbolji kostim, dok je za najbolji originalan rediteljski rukopis i scensko istraživanje nagrađne Đorđije Tatić, u predstavi “One su htjele nešto sasvim lično”. Najbolji eksperimentalni nastup imao je reditelj Sejfo Seferović u komadu SUština prevare. Nagradu za mušku ulogu dobio je Đorđe Grujić a žensku Biljana Radović.

Od 10. do 14. juna u BIjelom Polju je nastupilo 11 predstava iz više gradova u Crnoj Gori.

Bonus video: