Film Mladena Ivanovića nagrađen na radionici “DOK Srbija”

Dugometražni dokumentarni film nagrađen je učešćem na ovogodišnjem “DOK Industry” programu u okviru Festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu
1349 pregleda 1 komentar(a)
Ivanović, Foto: Privatna arhiva
Ivanović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski dugometražni dokumentarni film “Kontraadmiral”, u režiji Mladena Ivanovića i u produkciji Artikulacija Filma nagrađen je na nedavno završenoj 7. radionici “DOKSrbija”, namijenjenoj autorima i producentima dokumentarnih filmova.

Projekat “Kontraadmiral” je nagrađen učešćem na ovogodišnjem “DOK Industry” programu u okviru Festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu. Pored Ivanovićevog projekta nagrađen je i “So Where the Hell is My Prince Charming” Sonje Rakić i Ane Renovice koje će učestvovati na pitching forumu u Lisabonu u okviru “Lisbon Docs 2019”.

Predavači i mentori na dvodnevnom događaju bili su Pavel Lozinjski, Bridžid O’Šej, Aleksandar Govedarica i Vanja Kovačević. Oni su sa učesnicima radionice podijelili svoja brojna profesionalna iskustva, poglede na trenutne tendencije i buduće izazove svjetske dokumentaristike, a prije svega preporuke i smjernice za dalji razvoj projekata polaznika radionice, navode organizatori.

“Kontraadmiral” je podržao i Filmski centar Crne Gore podržan na prošlogodišnjem konkursu za razvoj projekta.

Ivanović je student režije, poznat i kao ekološki aktivista. Njegovo ranije dokumentarno ostvarenje „Između rijeke i ljudi“ predstavilo je probleme mještana Beransela publici u Crnoj Gori, regionu, ali i Evropi, a sa tim je mladi autor osvojio i više nagrada.

Bonus video: