"Maškarada" pobjednik međunarodnog karnevala u Leskovcu

U konkurenciji 37 karnevalskih grupa iz desetak zemalja, čak iz Egipta i Indonezije, prema odluci međunarodnog žirija, „Maškarada” je osvojila nagradu za najbolju karnevalsku grupu
240 pregleda 0 komentar(a)
Maškaradi nagradu uručuje gradonačelnik Leskovca, Foto: NVU Mašakarada
Maškaradi nagradu uručuje gradonačelnik Leskovca, Foto: NVU Mašakarada

Dvadesetak članova NVU „Maškarada” iz Tivta proteklog je vikenda učestvovalo na 14. Međunarodnom karnevalu u Leskovcu sa maskom "Ljepotica i zvijer".

U konkurenciji 37 karnevalskih grupa iz desetak zemalja, čak iz Egipta i Indonezije, prema odluci međunarodnog žirija, „Maškarada” je osvojila nagradu za najbolju karnevalsku grupu, što je čini pobjednikom ovogodišnjeg karnevala u Leskovcu.

„Publika na tri bine, na kojima je bilo predstavljanje grupa, jasno je iskazivala oduševljenje našom maskom koja je i ovaj put pokazala da nema konkurenciju, uz performans koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj put nam je međunarodni žiri, u velikoj i ozbiljnoj konkurenciji, dodijelio priznanje koje „Maškaradu” svrstava u sami vrh karnevalskih grupa regiona. Veoma smo srećni što se kvalitet rada našeg udruženja prepoznaje daleko izvan granica Crne Gore.”- saopštili su juče tim povodom iz ove karnebalske grupe.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je inače i predsjednik Federacije evropskih karnevalskih gradocva FECC za Srbiju, upriličio je svečani prijem za predstavnike Federacije i predstavnike karnevalskih grupa.

Delegacija „Maškarade” na čelu sa menadžerom međunaronog karnevala u Tivtu Goranom Božovićem, razmijenila je sa organizatorom prigodne poklone, a Božović je bio i član međunarodnog žirija na dječijem karnevalu održanom dan prije međunarodnog.

"Maškarada ponovo potvrđuje da je jedan od najboljih ambasadora Tivta i Crne Gore u inostranstvu. Ove godine smo bili jedini predstavnici Crne Gore i uz ovaj uspjeh sigurno smo dostojanstveno predstavili i Tivatski karneval, i naš grad, ali i našu državu", istakao je Božović.

Bonus video: