Labud Lončar u Strugi

Labud Lončar je počeo da objavljuje svoje pjesme 1986. Do sada je objavio četiri knjige, od kojih mu je treća „Poleđina sna“ objavljena na Amazonu
559 pregleda 0 komentar(a)
Lončar u Strugi, Foto: Privatna arhiva
Lončar u Strugi, Foto: Privatna arhiva

Pjesnik iz Bara Labud N. Lončar vratio se iz Makedonije sa X Struških književnih susreta, gdje je među pedesetak kolega iz cijelog svijeta bio jedini učesnik iz Crne Gore. Na ovoj međunarodnoj književnoj manifestaciji čiji je organizator tamošnji Kulturni centar "Bran", što u prevodu znači talas, Lončar je dobio nagradu “Branuvanja” za najbolje kazivanu pjesmu.

"Učesnici su govorili svoje pjesme sa mostu na Vevčanskim izvorima i u crkvi Svetog Georgija, razmjenivakli mso iskustva, družili se, sve u svemu, fenomenalno iskustvo. Sa organizatorima sam dogovorio da u avgustu objavimo zajedničku dvojezičnu knjigu barskog međunarodnog udruženja umjetnika “Nekazano“ i Struških književnih susreta. Ja ću odrediti 12 pjesnika iz Crne Gore, organizatori iz Struge toliko makedonskih, a prezentacija če biti u sklopu barskog festivala ljubavne poezije “Pjesnik- Svetionik” od 20 do 25 avgusta", rekao je „Vijestima“ Lončar.

Labud Lončar je počeo da objavljuje svoje pjesme 1986. Do sada je objavio četiri knjige, od kojih mu je treća „Poleđina sna“ objavljena na Amazonu nakon što je njegova pjesma pobijedila na konkursu Društva živih pesnika Srbije. Uređuje časopis za haiku i časopis „Nekazano“ za književnost, te istoimeni portal za kulturu i umjetnost. Lončar je i predsjednik međunarodnog udruženja književnika „Nekazano“ koje ima 80 članova iz svih krajeva svijeta koje je dosad z advoje i po godine postojanja objavilo 27 naslova, a u pripremi su još četiri knjige poezije.

Bonus video: