Kaliopi večeras u Bijelom Polju

Sinoć, druge festivalske večeri nastupili su “Muzički signali”, “Novosadski tamburaši”, a u okviru programa predstavljena modna revija sa crnogorskim i drugim etno motivima, autorke Milice Varagić
882 pregleda 0 komentar(a)
"Muzički signali" iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković
"Muzički signali" iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.07.2019. 09:21h

Internacionalni festival tamburaša u Bijelom Polju sinoć je obilježio nastup grupe Sevdah Mostar Reunion, koja se bjelopoljskoj publici predstavila kombinacijama izvorne i etno muzike sa jazz, blues, soul i drugim muzičkim elementima.

Grupi “Muzički suveniri” iz Ukrajine sinoć je uručena nagrada dr Sabro Šabanović za afirmaciju i popularizaciju tambure.

“Oduševljeni smo ljepotama Crne Gore i ljubaznošću domaćina. Naša muzika je spoj adaptacije ukrajinskih narodnih pjesama, džeza i klasičnih aranžmana koje izvodimo na našim ukrajinskim instrumentima domre i balalajka, koji su slični tamburi", kazao je vođa ukrajinskog orkestra Serhej Neverov.

Pored njih Savjet Festivala je uručio nagrade i zahvalnice pojedincima koji su dali značajan doprinos da manifestacija dobije izuzetan umjetnički i profesionalni nivo.

Među nagrađenima je i Zorana Iđoški iz Sombora, koja je nastupala sa tamburaškim orkestrom “Jovan Tomić” iz Nove Varoši.

Druge festivalske večeri nastupili su “Muzički signali”, “Novosadski tamburaši”, a u okviru programa predstavljena modna revija sa crnogorskim i drugim etno motivima, autorke Milice Varagić.

Večeras, posljednje večeri festivala nastupa poznata makedonska pop diva Kaliopi.

Bonus video: