Krivokapić i Cerović večeras u Berlinu

Poznati crnogorski gitaristički duo publici će se predstaviti djelima Baha i Astora Pjacole
392 pregleda 0 komentar(a)
Cerović i Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Cerović i Krivokapić, Foto: Privatna arhiva

U galeriji gitara “Micheal Batell” u Berlinu večeras će nastupiti poznati crnogorski gitaristički duo (CGD) Goran Krivokapić i Danijel Cerović koji će se publici predstaviti djelima Johana Sebastijana Baha („Engleske svite“ u transkripciji članova dua) i argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

“Po mišljenju publike i kritike koje stiže od uglednih magazina kao što su londonski Gramophone’, američki magazini ‘Fanfare’, ‘ClassicsToday’, ‘Soundboard’, ‘American Record Guide’, kao i od specijalizovanog francuskog časopisa ‘Guitare Classique’, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas”, stoji u saopštenju za javnost.

Prestižna izdavačka kompanija “Naxos” je u septembru 2015. godine objavila, kao svjetsku premijeru, prvi od dva CD-a sa Bahovim „Engleskim svitama“ u transkripciji članova dua, a 2018. izdat je drugi CD čime je kompletiran projekat. Duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi, Argentini, Kanadi, Rusiji, Španiji, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji, ali i na brojnim crnogorskim festivalima. Krivokapić i Cerović nastavljaju saradnju sa izdavačkom kućom “Naxos” sa projektima za solo gitaru i dvije gitare, pa će Krivokapić snimiti šest Rosinijana Maura Đulijanija, dok je Cerović snimio muziku Silviusa Leoplda Vajsa. U nastavku sezone duo će nastupiti u Kini, Japanu i Njemačkoj.

Bonus video: