Septembarski dani kulture u Budvi

Od 18. do 30. septembra biće održane izložbe i promocije knjiga, a publika može pogledati i evropske filmove
735 pregleda 0 komentar(a)
“Septembarski dani kulture”, Foto: JU Muzeji i galerije Budve
“Septembarski dani kulture”, Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Manifestacija “Septembarski dani kulture”, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, održaće se od 18. do 30. septembra, saopšteno je u najavi.

Ovaj budvanski događaj počeće večeras u 20 sati u Spomen domu “Stefan Mitrov Ljubiša”, otvaranjem izložbe Slavka Krunića i Ljiljane Rivić, pod nazivom “Ni na nebu ni na zemlji”, a koja će trajati do 5. oktobra.

Već sjutra, u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, od 19 sati posjetioci će moći da prisustvuju razgovoru sa umjetnikom Savom Pavlovićem, a u ponedjeljak, 23. septembra program se nastavlja otvaranjem izložbe skulptura i instalacija Mari Terauchi u Modernoj Galeriji “Jovo Ivanović” u Budvi, od 20 sati.

U srijedu, 25. septembra u 20 sati biće otvorena izložba skulptura Marine Stoponje i to u Spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, a na istom mjestu dva dana kasnije, u subotu, od 19 časova biće održana promocija knjige Jasenke Lalović “S ove bande moje gore”.

“Dva događaja iz pomenute manifestacije ulaze u program evropske manifestacije Dani evropske baštine, koja se 2019. godine održava pod sloganom Kultura i zabava: baština na pozornici, a u pitanju su 5. Evropski filmski festival i Fešta od smokava”, istakli su iz JU Muzeji i galerije Budve.

Tako će u okviru 5. Evropskog filmskog festivala u Spomen domu “Srvena komuna” u Petrovcu, od 24. do 28. septembra u dva termina (u 18 i 20 sati) biti održane projekcije evropskih filmova.

Takođe, 29. septembra u 18 sati, održaće se Fešta od smokava u Spomen domu “Reževići” u okviru koje će nastupiti klape “Harmonija” i “Primorkinje”, kao i KUD Sveti Jovan Vladimir iz Bara.

Bonus video: