„Tri sestre” u novembru na Cetinju

“Čovjek se u Čehovljevom djelu preispituje, boreći se sa vanjskim svijetom i sam protiv sebe... Istina i pravda se međusobno sukobljavaju, čovjek sa svojom sudbinom i snovima, pojedinac sa društvom"
901 pregleda 0 komentar(a)
Sa priprema, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Sa priprema, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom

Nakon avgustovske faze rada na novoj predstavi Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, nastavljaju se probe komada „Tri sestre“ po čuvenom djelu Antona Pavloviča Čehova, u režiji crnogorskog reditelja Branislava Mićunovića. Premijera drame iz druge polovine 19. vijeka očekuje se polovinom novembra.

Glumačku podjelu čine: Nada Vukčević, Ana Vučković, Julija Milačić Petrović Njegoš, Jelena Laban, Dejan Ivanić, Srđan Grahovac, Zoran Vujović, Vule Marković, Omar Bajramspahić, Pavle Prelević i Stevan Vuković. Saradnici na projektu su Stela Mišković (dramaturgija), Marko Petrović Njegoš (scena), Lina Leković (kostim), Dubravka Drakić (govor), Vjera Nikolić (muzika) i Mile Buturović (svjetlo).

“Čovjek se u Čehovljevom djelu preispituje, boreći se sa vanjskim svijetom i sam protiv sebe... Istina i pravda se međusobno sukobljavaju, čovjek sa svojom sudbinom i snovima, pojedinac sa društvom. Čehov je oslikao tu borbu motivima koje provlači kroz svoje stvaralaštvo, a neki od njih su: duhovni ideal, smisao života, nepravda, ljepota u svakom obliku, dosada, praznina, mrtvilo, nejednakost”, obrazložili su iz Zetskog doma.

Bonus video: